Ecaterina Andronescu, data de ANI pe mana Parchetului pentru conflict de interese (Video)

Joi, 02 Iunie 2011, ora 10:40
4006 citiri
Ecaterina Andronescu, data de ANI pe mana Parchetului pentru conflict de interese (Video)
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu este acuzata de Agentia Nationala de Integritate ca, in calitate de rector al Universitatii Politehnica din Capitala, s-a aflat in conflict de interese, indeplinind in aceeasi perioada de timp si functia de ministru al Educatiei si pe cea de ordonator de credite.

Conform comunicatului remis presei de ANI, Ecaterina Andronescu a fost instiintata asupra acuzatiilor care i se aduc la data de 8 aprilie 2011, iar pe 27 mai 2011 s-a prezentat la sediul ANI impreuna cu un avocat si a aflat informatiile cuprinse in dosar, expunandu-si propriul punct de vedere.

Inspectorii ANI sustin ca in calitate de manager de proiect la Universitatea Politehnica, Ecaterina Andronescu ar fi incasat in perioada octombrie 2009 - aprilie 2011 suma de 39.843 Lei, iar din actele oficiale nu rezulta ca aceasta s-ar fi suspendat din functia de Manager de Proiect pe perioada in care ar fi detinut si mandatul de ministru, fiind astfel in situatie de incompatibilitate.

In concluzie, inspectorii ANI constata "incalcarea de catre doamna Ecaterina Andronescu, Rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti si Senator in Parlamentul Romaniei, a regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa, ca urmare a obtinerii unui beneficiu patrimonial si a semnarii, cu incalcarea prevederilor legale referitoare la conflictul de interese, in calitate de Rector al Universitatii Politehnica din Bucuresti, a unor documente", printre care decizia prin care ea insasi era numita Manager de proiect.

ANI sustine ca exista indicii referitoare la savarsirea de catre Ecaterina Andronescu a infractiunii de conflict de interese, "constand in indeplinirea unui act ori participarea la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani, sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura".

In aceste conditii, ANI a initiat demersurile in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale si a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ecaterina Andronescu: Nu am luat niciun ban, voi ataca decizia in instanta

Contactata de Realitatea TV, senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat ca proiectul respectiv a fost depus in 2008 si ca pe perioada in care a fost ministru al Educatiei nu a primit niciun ban.

"Am depus proiectul in mai 2008, in calitate de rector, e un proiect pe fonduri structurale(..) Aveam obligatia sa semnez acest proiect, numirea mea ca manager a fost facuta de biroul Senatului.

Proiectul a fost aprobat in septembrie 2008 iar pe toata perioada de cand am fost numita si pana la iesirea din functia de ministru nu am luat niciun leu.

Eu pot sa dovedesc cu documente, nu stiu de ce ANI spune lucrurile acestea. De la 1 octombrie 2008 si pana cand am iesit din mandatul de ministru nu am luat niciun leu. Voi ataca decizia in justitie", a declarat Ecaterina Andronescu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ecaterina Andronescu ANI, #Ecaterina Andronescu conflict interese, #Ecaterina Andronescu integritate , #ministrul Educatiei