Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor cu Israel și Kosovo. Ce așteaptă selecționerul

Sambata, 02 Septembrie 2023, ora 18:37
1749 citiri
Mesajul lui Edi Iordănescu înaintea meciurilor cu Israel și Kosovo. Ce așteaptă selecționerul
Edward Iordănescu FOTO FRF.ro

Selecţionerul Edward Iordănescu a transmis înainte de meciurile cu Israel şi Kosovo, din preliminariile Euro 2024, un mesaj în care se declară încrezător în capacitatea naţionalei de a-şi urma visul. El a menţionat că partidele trebuie abordate cu determinare şi concentrare maxime.

Iordănescu a precizat că forţa grupului şi coeziunea pot duce naţionala “unde ne dorim cu toţii”. “Avem obligaţia de a reprezenta cu cinste România şi fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă şi mai mult”, a adăugat tehnicianul.

El a avut şi un mesaj pentru suporteri: “Dragi români, să fim uniţi şi să-i susţinem cu toţii pe jucătorii noştri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideţi să demonstrăm că suntem o adevărată echipă şi că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susţinerea voastră şi cred cu tărie că pe Arena Naţională, cu 50.000 de români în tribună, putem obţine orice ne propunem. Cu încredere, spirit, muncă şi coeziune vom ajunge la EURO 2024!”.

Mesajul selecţionerului:

“Ne aflăm în faţa unui moment important în drumul nostru spre EURO 2024. Meciurile cu Israel şi Kosovo reprezintă o şansă mare de a lua o opţiune serioasă de calificare. E o oportunitate pe care am câştigat-o luptând în meciurile de până acum şi de care trebuie să profităm, trebuie să abordăm aceste partide cu determinare şi concentrare maxime! Avem şansa reală de a reveni la Campionatul European după 8 ani de zile.

Cred că avem calitatea şi valoarea necesare să ne impunem şi să ne urmăm visul. Am încredere în jucători şi în spiritul lor de sacrificiu. Parcursul din aceste preliminarii a arătat că această echipă poate şi, mult mai important, că luptă până la final pentru obiectivul pe care ni l-am propus.

Nu vreau să vorbesc despre jucătorii care ne lipsesc din motive medicale. Aşa cum am mai spus-o, sunt aici, împreună cu staff-ul meu, pentru a găsi soluţii, nu alibiuri. Selecţia pentru aceste două partide nu s-a bazat doar pe talentul individual. Mai sunt jucători pe care îi monitorizăm, au fost alături de noi şi forma lor la club este bună, dar am preferat la acest moment, pentru o provocare de acest nivel, să mizăm pe jucători cu mai multă experienţă la naţională şi care au fost mai mereu parte a acestui nucleu. Totodată, sunt fotbalişti care ar putea reveni în circuitul naţionalei, dacă evoluţiile lor bune recente vor deveni o constantă. Am plecat pe un drum şi continuăm pentru că eu am convingerea că aceasta este calea spre Campionatul European. Consider că forţa grupului şi coeziunea pe care aceşti jucători o demonstrează pe teren, cât şi în afara lui, ne pot duce acolo unde ne dorim cu toţii. Avem obligaţia de a reprezenta cu cinste România şi fotbalul nostru, iar deznodământul parcursurilor din cupele europene din aceste zile ne obligă şi mai mult.

Mesajul meu merge şi către suporterii echipei naţionale. Dragi români, să fim uniţi şi să-i susţinem cu toţii pe jucătorii noştri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideţi să demonstrăm că suntem o adevărată echipă şi că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susţinerea voastră şi cred cu tărie că pe Arena Naţională, cu 50.000 de români în tribună, putem obţine orice ne propunem.

Cu încredere, spirit, muncă şi coeziune vom ajunge la EURO 2024!”

Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Pierdere pentru România la Euro 2024. Selecționerul Iordănescu: ”Totul va fi mai greu şi mai trist fără tine”
Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, i-a transmis internaţionalului Olimpiu Moruţan că este alături de el, după accidentarea gravă suferită de...
#Edi Iordanescu, #selectioner, #Romania, #mesaj, #jucatori, #calificare , #stiri fotbal