Care sunt cele mai de bază aparate electrocasnice și cum să le alegi?

Advertorial
Luni, 23 Octombrie 2023, ora 19:54
4137 citiri
Care sunt cele mai de bază aparate electrocasnice și cum să le alegi?
FOTO: unsplash.com

Aparatele electrocasnice sunt aparate care funcționează pe bază de curent electric și care îți fac viața mult mai ușoară. Probabil că nu ai realizat cât de mult te ajută o mașină de spălat, un uscător rufe sau un frigider. Pe scurt, aparatele electrocasnice îți fac viața mai ușoară, iar noi nici nu ne dăm seama de asta. Hai să luăm doar un exemplu care să te ajute să îți dai seama cât de bune la casa omului sunt electrocasnicele. Gândește-te la mașinile de spălat, ele aproximativ cu un secol în urmă abia apăreau pe piață. Dar acum te întrebi, oare cum se descurcau oamenii de atunci? În alte moduri care consumau mult timp. Și acum, datorită tehnologiei ai ajuns să poți să pornești mașina de spălat doar printr-o aplicație de pe telefon.

Tocmai de-asta, în articolul de astăzi o să vorbim despre electrocasnice. Mai exact, o să îți spunem la ce să fii atent atunci când le achiziționezi și despre cele mai populare. Dacă plănuiai să dai scroll pe toate site-urile în căutarea mașinii de spălat perfecte sau în căutarea unui frigider de ultimă generație, îți recomandăm să mai rămâi puțin și să citești.

Regula de aur în alegerea oricărui aparat electrocasnic

Înainte de a ne apuca să îți vorbim despre mașini de spălat și frigidere, mai întâi trebuie să îți spunem la ce să fii atent atunci când le alegi. Este vorba despre clasa energetică a aparatului. Ce e clasa asta și cu ce te ajută pe tine? Pe scurt, și fără termeni de specialitate, clasa energetică reprezintă cât de multă energie o să „îți mănânce” aparatul. Este notată cu litere de la A la G, unde A este clasa care are cel mai mic consum de energie, iar G are cel mai mare consum de energie.

De obicei, aparatele electrocasnice ieftine cu o clasă energetică inferioară te vor scuti de niște bani pe moment. Doar că acei bani salvați pe moment se vor duce pe plata facturilor la energie. Încearcă de fiecare dată când îți cumperi un astfel de aparat să alegi ceva cu clasa energetică A. Și, deși la prima vedere o să ți se pară că este prea scump, gândește-te doar la consumul mare de energie și sumele mari pe care va trebui să le plătești pentru energie.

Cum stă treaba cu mașina de spălat?

Acum că ai aflat despre clasa energetică, haide să trecem la treabă și să îți spunem despre mașina de spălat. E deja clar faptul că toată lumea are nevoie de haine curate și parfumate. Și cine să se ocupe de asta, dacă nu chiarchiar o masina de spalat? Atunci când o alegi, asigură-te că faci bine măsurătorile și că va avea loc.

Dacă ai o familie numeroasă, iar coșul de rufe e plin ochi de fiecare dată, ai nevoie de o mașină de spălat cu o capacitate mai mare, dacă nu, chiar de două mașini de spălat dispuse una sub cealaltă. Desigur, asta dacă spațiul îți permite. Mai ai și opțiunea de a alege o mașină de spălat inteligentă, care se poate controla dintr-o aplicație de mobil. Doar lași rufele de dimineață în mașină, iar în timpul zilei poți să o pornești din aplicația de mobil.

Cum te ajută un uscător de rufe?

Mai sus am vorbit despre rufe spălate, așa că hai să vorbim și despre rufele uscate cu un uscator. Și cum se obțin ele, dacă nu chiar cu ajutorul unui uscător rufe.

Pe lângă faptul că nu ocupă foarte mult spațiu, acesta îți va salva și foarte mult timp. Când bagi rufele într-un uscător, la finalul programului ies fără cute, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să stai să le calci.

Puțin despre frigider

Când vorbim despre frigider trebuie să iei în considerare spațiul din bucătărie. De obicei, frigiderul este de mari dimensiuni, așa că, înainte de a-l achiziționa, mai bine faci niște măsurători. Pe lângă asta, și tehnologia de răcire este foarte importantă.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#electrocasnice, #alegere electrocasnice , #stiri life style