Declarațiile halucinante ale unei mame care are un copil în clasa a VIII-a: "Băieții obișnuiesc să-și rupă chiloții și să se frece de dulap". Reacția neașteptată a unei inspectoare

Marti, 12 Martie 2024, ora 22:10
13573 citiri
Declarațiile halucinante ale unei mame care are un copil în clasa a VIII-a: "Băieții obișnuiesc să-și rupă chiloții și să se frece de dulap". Reacția neașteptată a unei inspectoare
Elevi în timpul unei pauze FOTO captură YouTube

Multe dintre întâmplările din mediul școlar par scăpate de sub control, iar profesorii sunt frecvent depășiți de situațiile care apar.

Mama unui elev de clasa a VIII-a, din Capitală, a relatat întâmplările anormale de la clasa copilului său.

"Băieții din clasă obișnuiesc să-și rupă chiloții"

"Copilul meu este în clasa a VIII-a, la o școală din sectorul 2.

Băieții din clasă obișnuiesc să-și rupă chiloții (la propriu, fără nicio exagerare) și să se frece de dulap, dacă înțelegeți ce vreau să spun... Unii se laudă cu prestațiile sexuale imaginare, desigur...Alții fac comenzi de băuturi și țigări electronice și aduc coletele în clasa.

Probabil mulți părinți cunosc aceste preocupări, dar nu reacționează...

Diriginta cunoaște și ea aceste preocupări, dar a ales să ascundă gunoiul sub preș.

A discutat cu ei și le-a promis că nu va informa conducerea școlii, jucând cartea prieteniei! Ba mai mult, uneori se plânge în clasa de conflictele pe care le are cu celelalte colege!!!

Deși am discutat cu dumneaei în particular, la ședința cu părinții a conchis că este vorba de niște jocuri inofensive (remenționând părinților în ce constau aceste jocuri), incomparabile cu ce se petrece la alte clase. Ba mai mult, le-a spus copiilor să aibă grijă, să nu-i prindă directoarea, pozând în prietena acestora!

Niciun părinte nu a făcut vreun comentariu, iar eu am ales să nu deschid cutia Pandorei- pentru a nu-i face rău copilului meu, evident deranjat de scenele la care asistă în timpul pauzelor. Nu știu dacă procedez corect, dar mă simt legată de mâini, simt că nu-mi pot susține copilul.

Cum ați proceda, dacă ați fi în locul meu?

Concluzia mea: dascălii, deși sunt și ei părinți, au propriile interese, uneori pecuniare, alteori legate de imaginea în fața conducerii sau de prestigiul clasei, iar dacă mai ai o fărâmă de bun-simț, fie suporți, fie ești marginalizat!", a scris aceasta pe grupul Părinții elevilor din România.

"Comportamentul copiilor e cel de acasă"

Postarea a strâns 150 de comentarii. Unii dau vina pe profesori, alții pe educația primită acasă.

"Cadrele didactice au renunțat să se implice în momentul în care ridicând, chiar și privirea, la copiii noștri am fost prezenți la școală cu scandal cică ne abuzează copiii o să fie tot mai debandadă în școli și suntem direct responsabili."

"Ne plângem de sistemul de învățământ, dar comportamentul copiilor e cel de acasă."

"Pare cam mult pentru a le încadra la niște jocuri banale...Trebuie că diriginta să discute ferm cu părinții copiilor care inițiază așa ceva.

Se poate întâmpla, ca prin prelungirea ignorării situației, să se producă și abuzuri propriu-zise (asupra fetelor sau asupra unor copii mai mici etc)."

"Și al meu băiat a trecut prin tentative de agresiuni de natură sexuală"

"E oribil la ce s-a ajuns! Și al meu băiat a trecut prin tentative de agresiuni de natură sexuală chiar în școală primară, din partea unor colegi tot băieți - unul obișnuia să îi arate penisul în banca, în timpul orei de religie, culmea, deși al meu era retras dar îl obligau să rămână în clasă - de nu mai știa cum să scape de el; apoi un altul efectiv părea îndrăgostit de el, venea să îl pupe pe gură și încerca să îl apuce de părțile intime la ora de sport, când nu erau supravegheați, de ajunsese al meu în stare să îl ia la bătaie! Și erau încă micuți!! Iar mama lui când a aflat a luat foc, refuzând să creadă apucăturile fiului, și s-a pus tot pe mine cu răzbunările … Acum însă în retrospectivă îmi pare rău că nu am făcut demersuri mai ferme, pentru că cine știe ce altceva vor fi capabili acei copii cu timpul! Nu trebuie trecut cu vederea deloc!"

"Vă aștept în audiență, la sediul Inspectoratului Școlar"

Părerile împărtășite de părinți au fost întrerupte pe neașteptate de comentariul unei inspectoarea care a invitat-o pe autoarea postării la o discuție oficială pe tema relatată.

"Bună ziua! Va aștept în audiență, la sediul Inspectoratului Școlar S2."

În fața acestei propuneri, autoarea postării a mărturisit că nu e mândră de ea, dar a ales să tacă.

"Am ales să tac și nu sunt mândră de mine!"

"Eu am ales să tac și nu sunt mândră de mine! Am ales să nu pierd încrederea copilului, să nu o expun reacțiilor celor care nu-și pot stăpâni hormonii, dar, repet, nu sunt mândră de mine! Mă simt vinovată și sunt sigură - cazul meu nu este singular! Cu cine mă lupt? Cu părinții needucați, cu diriginta care primește cadouri de la părinții celor care se freacă de dulap, cu un sistem de învățământ incoerent, unde nu există predictibilitate? Cu cine mă lupt? Cu România? Mi-e rușine de mine și sunt foarte tristă! Oricum, mulțumesc pentru disponibilitate!", a răspuns autoarea postării.

"Este prima dată când văd intervenția cuiva din Inspectorate"

Intervenția inspectoarei le-a mutat atenția părinților de la problema comentată, aceștia grăbindu-se să manifeste recunoștință că cineva din partea autorităților manifestă interes.

"Este prima dată când văd intervenția cuiva din Inspectorate pentru a rezolva o problemă. Acea autosesizare care ar trebui să existe peste tot în instituțiile statului. Felicitări!"

"E prima dată când un inspector are reacție, intervine într-un grup, în acest caz, după ce-a citit ce orori se întâmplă într-o școală, nu stă pitit și asista pasiv la ce debitează plebea. Felicitări, doamna! Vă meritați locul."

"În sfârșit! Nu suntem pierduți!"

"Nu va cunosc, suntem din județe diferite, dar va mulțumesc, dna inspector pentru că nu vă alăturați celor care îi interesează numai hărtii și rapoarte, fără să le pese de ce se întâmplă cu adevărat în școli. Să dea Dumnezeu să va urmeze și alții!"

"Jocuri sexuale de acest tip există și la clasele mici"

Incidentul nu pare să fie unul izolat.

"Ce se întâmplă cu minorii lipsiți de educație, de educație sexuală, de supraveghere din partea adulților? Asta. Și al meu a început să admire vedetele clasei adică acei copii cu spate, care vorbesc urat, se poartă urât și nu pățesc nimic. Ba mai încasează tot el pedepse când râde în rând cu ei și e pedepsit doar el. Deși îi spun permanent să stea cu copiii liniștiți. El vede că unii copii sunt protejați de adulți și asta e, consideră că acel comportament al lor este în regulă, cool și vrea și el să fie așa, să se uite toți și la el, să îl creadă și pe el cool. Indiferent cât îi explic că nu e în regulă. Adulții din școli nu își fac treaba, nu corectează comportamentele și se ajunge aici. Pe urnă tot ei se plâng de haos, de agresiuni. Și noi suntem ostracizați, blamați deși nu e sarcina noastră să facem ordine în școli."

"Jocuri sexuale de acest tip există și la clasele mici, la a cincea cu siguranță! Chiar voiam să postez ceva pe această temă."

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
#elevi, #scoala, #mama, #comportament, #reactie, #inspectoare , #stiri invatamant