Business Focus: Quarterly Report - transmisie online

Emilia Șercan, apel la președintele Iohannis: ”N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”. Poze cu jurnalista au ajuns pe site-uri pentru adulți

Joi, 07 Aprilie 2022, ora 18:31
12950 citiri
Emilia Șercan, apel la președintele Iohannis: ”N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”. Poze cu jurnalista au ajuns pe site-uri pentru adulți
Emilia Șercan

Jurnalista Emilia Şercan le-a cerut premierului Nicolae Ciucă şi ministrului de Interne Lucian Bode să spună public cine sunt vinovaţii pentru operaţiunea de compromitere, dar şi pentru operaţiunea de muşamalizare care au vizat-o.

De asemenea, Emilia Şercan îi cere şi preşedintelui Klaus Iohannis să se implice. „N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”, a spus Emilia Şercan, la o dezbatere organizată de grupul Humanitas.

„Da, mi-a fost frică în momentul în care o autoritate a statului, în speţă Poliţia Română, orchestrează şi pune la cale o operaţiune de kompromat. Şi îmi este din ce în ce mai clar că din poliţie s-a scurs respectiva probă (pozele cu Emilia Şercan -n.r.).

După ce eu l-am informat pe ministrul de Interne, în două ore a fost pusă la cale operaţiunea pentru muşamalizarea operaţiunii de kompromat. Am făcut astăzi un apel public la premierul Nicole Ciucă şi la ministrul de Interne Lucian Bode: dacă nu sunt responsabili şi dacă nu sunt părtaşi, complici, ai acestor două operaţiuni, să le denunţe, să arate cine sunt vinovaţii. Şi vinovaţii să fie scoşi la lumină.

Persoanele care au orchestrat această operaţiuni să fie trase la răspundere. Nu aş vrea să fac eu treaba instituţiilor statului şi să aduc dovezi publice. Dar adun deja informaţii, adun deja probe şi le voi spune public ca să arăt exact cine sunt cei care au orchestrat această operaţiune”, a spus jurnalista Emilia Şercan, la o conferinţă de presă organizată de grupul Humanitas.

„Această operaţiune de kompromat e plecată în mod categoric de la acea dovadă din poliţie. Ministrul de Interne mi-a declarat mie în dimineaţa zilei de 18 februarie că a fost informat cu o zi înainte despre plângerea mea penală referitoare la furtul pozelor şi la violarea vieţii private.

Eu mă întreb, retoric, pentru că domnul Bode nu mi-a răspuns până acum, dacă nu cumva i s-a spus şi că acele poze au fost scurse pe internet. Dacă nu are legătură directă cu plagiatul premierului, premierul ar fi trebuit să fie prima persoană care să iasă public şi să denunţe apăsat – nu prin vocea purtătorului de cuvânt, prin acea declaraţie de patru rânduri total necredibilă, dată doar ca să închidă gura presei şi a lui Şercan.

Dacă premierul Ciucă ştie că nu are nicio implicare în această poveste, o poate demonstra cerând public autorităţilor statului să facă lumină. Dar nu făcându-se că apără principii. Domnul Lucian Bode este mâna lui dreaptă, este ministrul din instituţia căruia s-a scurs acea probă.

Emilia Şercan a făcut apel şi la preşedintele Klaus Iohannis. „Nu poţi să tolerezi aşa ceva de la Cotroceni şi să crezi că nu te priveşte pe tine. Ba da, în mandatul tău de preşedinte se întâmplă lucrurile acestea. N-aş vrea să cred că suntem în Rusia”, a adăugat jurnalista.

Potrivit Emiliei Şercan, pozele care i-au fost furate din calculator au apărut pe 74 de site-uri, peste 60 dintre acestea aparţinând de trustul Realitatea TV.

Zilele trecute, jurnalista a precizat pe 16 februarie 2022 a primit un mesaj pe Facebook cu fotografii personale realizate în urmă cu aproximativ 20 de ani de logodnicul său de la acea vreme.

“Fotografiile mă înfățișează într-un restaurant de la munte sau în ipostaze obișnuite, ce țin de rutina zilnică a fiecărui om care e la el acasă, în camera de baie, după duș, într-o ținută sumară. Șocul meu a fost și mai mare când, tot în acea seară, am descoperit că acele fotografii au fost încărcate pe mai multe site-uri pentru adulți”, a scris jurnalista.

Jurnalista Emilia Şercan a acuzat că autorităţile statului au orchestrat o operaţiune de kompromat împotriva sa după ce a dezvăluit că teza premierului Nicolae Ciucă este plagiată, iar acum încearcă să muşamalizeze această acţiune. Ea afirmă că în decurs de o lună a fost vizată de trei acţiuni distincte de ameninţare, defăimare şi intimidare şi că una dintre acestea a fost făcută, potrivit probelor pe care le deţine, cu complicitatea unor persoane din instituţii ale statului.

Klaus Iohannis: "Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia." Cel puţin 21 de persoane au murit şi 18 sunt rănite
Klaus Iohannis: "Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia." Cel puţin 21 de persoane au murit şi 18 sunt rănite
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri, 4 octombrie, că este profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia şi a transmis sincere condoleanţe familiilor victimelor şi...
Biden, teleconferință cu Iohannis pe tema ajutorului pentru Ucraina. Ce alți lideri au mai discutat cu președintele SUA
Biden, teleconferință cu Iohannis pe tema ajutorului pentru Ucraina. Ce alți lideri au mai discutat cu președintele SUA
Joe Biden a avut marţi o teleconferinţă cu mai mulţi lideri ai ţărilor aliate SUA pentru "a coordona continuarea ajutorului pentru Ucraina", a anunţat Casa Albă într-un comunicat,...
#Emilia Sercan, #nicolae ciuca, #Klaus Iohannis , #stiri media