Macron, despre trimiterea unor trupe occidentale în Ucraina: „Nu putem exclude nimic”

Marti, 27 Februarie 2024, ora 07:31
3590 citiri
Macron, despre trimiterea unor trupe occidentale în Ucraina: „Nu putem exclude nimic”
Zelenski și Macron întâlnire la Kiev FOTO: RFERL

Trimiterea de trupe occidentale în Ucraina "nu poate fi exclusă", a declarat luni preşedintele francez Emmanuel Macron, după ce a găzduit la Paris o conferinţă în care liderii europeni au discutat această perspectivă, relatează CNN.

Nu a existat "niciun acord în această seară pentru a trimite oficial trupe pe teren, dar nu putem exclude nimic", a declarat el reporterilor.

Conferinţa de ajutor pentru Ucraina a reunit reprezentanţi ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene, inclusiv 21 de şefi de stat şi de guvern, a precizat el.

"Vom face tot ce putem pentru a împiedica Rusia să câştige acest război", a spus Macron. "Şi spun acest lucru cu determinare, dar şi cu o umilinţă colectivă pe care trebuie să o avem, în lumina ultimilor doi ani."

”Cei care au spus "niciodată, niciodată" astăzi au fost aceiaşi care au spus niciodată avioane, niciodată rachete cu rază lungă de acţiune, niciodată camioane. Ei au spus toate acestea acum doi ani. Mulţi din jurul acestei mese au spus că 'vom oferi căşti şi saci de dormit', iar acum spun că trebuie să facem mai mult pentru a obţine rachete şi tancuri. Trebuie să fim umili şi să ne dăm seama că (întotdeauna) am întârziat şase-opt luni", a declarat Macron.

Macron a anunţat, de asemenea, că va fi creată o nouă coaliţie pentru a furniza Ucrainei "rachete şi bombe" cu rază medie şi lungă de acţiune. Liderii UE şi reprezentanţii guvernelor "au decis să intensifice partea de muniţii şi să producă rezultate tangibile foarte rapid" în cadrul celor opt coaliţii care există deja, a spus el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA trimit mai mulți consilieri militari în Ucraina. Motivele din spatele deciziei
SUA iau în considerare trimiterea de consilieri militari suplimentari la ambasada sa de la Kiev, în contextul în care Rusia își continuă operațiunile ofensive în Ucraina, potrivit Politico....
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Fostul președinte al Rusiei, după ajutorul dat de SUA Ucrainei: ”Un vot al nenorociților veseli”
Cu o situație pe frontul contra invadatorilor ruși tot mai dificilă și mai vulnerabilă, Ucraina a primit sâmbătă seara, 20 aprilie, și o veste bună. Camera Reprezentanților din Congresul...
#Emmanuel Macron, #Franta, #Militari, #Occident, #Ucraina , #Razboi Ucraina