Teroristul impuscat in gara centrala din Bruxelles era marocan si avea o bomba cu cuie

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 22:48
6529 citiri
Teroristul impuscat in gara centrala din Bruxelles era marocan si avea o bomba cu cuie
Foto: Arhiva Ziare.com

Presupusul autor al "atacului terorist" de marti seara din Gara Centrala din Bruxelles a fost identificat, a anuntat miercuri ministrul de Interne belgian, Jan Jambon, care nu a dezvaluit insa identitatea atacatorului.

"Identitatea teroristului este cunoscuta. L-am putut identifica", a declarat Jambon la radioteleviziunea publica belgiana RTBF. Insa el nu a putut oferi mai multe detalii privind identitatea barbatului, impuscat mortal de soldati belgieni dupa o explozie care nu a facut victime.

Intrebat despre ipoteza conform careia bomba transportata de atacator nu a explodat cu adevarat, ministrul a raspuns: "Este clar ca marea explozie nu s-a produs". Insa "nu pot oferi mai multe detalii", a reiterat el.

Ministrul a mai spus ca "s-a evitat ce era mai rau" in atacul terorist esuat.

Jambon a lasat, de asemenea, sa se inteleaga ca sunt in desfasurare perchezitii. "Este clar ca atunci cand se efectueaza o ancheta si cand se cunoaste identitatea atacatorului, unul din elementele anchetei sunt perchezitiile", a declarat el.

UPDATE: Conform BBC, barbatul impuscat marti seara, cunoscut doar dupa initialele O.Z., este un marocan in varsta de 36 de ani, din Molenbeek. Acesta avea asupra sa o bomba cu cuie si recipiente cu gaz.

Premierul belgian Charles Michel a convocat, pentru miercuri dimineata, o reuniune a Consiliului de Securitate Nationala.

Explozia, de proportii reduse, s-a produs marti seara pe un culoar al garii Bruxelles-Central, provocata de un barbat care a fost "neutralizat" de militari in patrulare si al carui deces a fost anuntat la scurt timp dupa miezul noptii.

Atacul, care nu a facut victime si care nu a fost revendicat, este considerat un "act" terorist de Parchetul federal belgian.

Potrivit unui martor, atacatorul a facut afirmatii "legate de jihad", dupa care a strigat "Allahu Akbar" chiar inainte de a detona explozibilul avut asupra sa.

Barbatul a fost impuscat de militari, care patruleaza in locurile cele mai frecventate din capitala Belgiei, inclusiv in gari, dupa atentatele de la 13 noiembrie de la Paris.

Gara Centrala este una din principalele trei gari din capitala Belgiei si una dintre cele mai frecventate din tara.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#explozie Bruxelles, #autor atac gara Bruxelles ucis , #Bruxelles