Aberatia zilei: Imigranti vanati cu tancul langa Romania - "E un sport!"

Vineri, 11 Martie 2016, ora 18:03
8131 citiri
Aberatia zilei: Imigranti vanati cu tancul langa Romania - "E un sport!"
Foto: Facebook / Dinko Valev

Un bulgar a achizitionat doua tancuri si caini de vanatoare cu ajutorul carora a organizat patrule la granita cu Turcia, pentru a vana si prinde imigranti ilegali.

Informatia a fost publicata de cotidianul britanic Daily Mail, care dezvaluie detalii absolut socante in legatura cu acest caz.

In varsta de 29 de ani, Dinko Valev vrea ca statul bulgar sa ii finanteze operatiunile si sa ii plateasca pentru fiecare refugiat capturat.

Echipajele sale patruleaza in jurul orasului Yambol, din apropierea granitei cu Turcia. Barbatul sustine ca actiunile sale sunt bine vazute de catre concetateni, asa ca intentioneaza sa recruteze si mai multe persoane, pentru a-si extinde aria de actiune.

In opinia sa, orice imigrant ilegal este jihadist. Valev neaga cu desavarsire ca i-ar teroriza pe captivi.

"As descri-o ca pe o activitate sportiva. Nu poti sa spui despre un sportiv ca ar fi violent", a declarat el.

Cu toate acestea, cotidianul britanic a publicat mai multe fotografii in care apar refugiati inspaimantati, dupa ce au fost capturati si pusi la pamant de patrulele lui Valev.

Organizatia Comitetul Helsinki pentru drepturile omului il acuza pe sportiv ca ii ameninta pe refugiati, barbati, femei si copii, cu moartea, catalogand actiunile lui ca ilegale si pe Valev drept un criminal.

"Nu numai ca raspandeste teama fata de refugiati in randul bulgarilor, indemnandu-i si pe altii sa ii trateze pe imigranti cu dezgust si ostilitate, si sa ii respinga, dar cere si suport pentru actiunile sale", a comentat indignat un purtator de cuvant al organizatiei.

Patrulele bulgarului mai folosesc si ATV-uri sau oameni calare pentru a fugari imigrantii ilegali, care, conform spuselor lui, sunt ulterior predati politiei.

Initiativa lui Valev se bucura de sprijin pe Internet, circa 2.000 de persoane exprimandu-si acordul fata de actiunile lui.

"Nu avem un stat caruia sa ii pese de bulgari. E timpul ca bulgarii sa fie uniti. Sunt mandru de ce face Dinko", a scris un internaut, in timp ce altul l-a numit pe Valev "erou".

Mai mult, a fost deschisa o pagina pe Facebook special dedicata sprijinirii acestuia.

Conform publicatiei britanice, Dinko Valev a povestit la postul national de televiziune din Bulgaria ca a organizat patrulele, dupa ce el insusi a fost victima unui atac comis de imigranti, care au incercat sa ii fure motocicleta. In plus, el a sustinut ca atacatorii strigau "Allah" in timp ce comiteau jaful.

Desi Valev actioneaza de aproape un an, postand pe Facebook imagini edificatoare, Politia din Bulgaria inca nu a luat masuri impotriva "vanatorului de refugiati", cu toate ca ministrul bulgar de Interne a declarat ca a cerut un raport autoritatilor locale in care sa fie consemnate toate informatiile cu privire la posibile activitati ilegale.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#bulgar vanator tanc imigranti, #refugiati Bulgaria , #Bulgaria