Eticheta "Europa", pentru promovarea UE ca destinatie turistica

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 00:10
896 citiri
Eticheta "Europa", pentru promovarea UE ca destinatie turistica

Parlamentul European a adoptat marti o rezolutie care propune crearea unei etichete "Europa" pentru promovarea comuna a UE ca prima destinatie turistica din lume, se arata intr-un comunicat.

In textul rezolutiei se precizeaza de asemenea ca sectorul turistic trebuie sa beneficieze de subventii europene provenite din fondurile structurale pentru a restaura, inova si asigura o oferta de calitate, diversificata si axata pe mostenirea pluriculturala.

Alaturi de crearea unei "etichete europene a turismului de calitate" care sa fixeze criterii minime de calitate si a unei "carte europene a turistului" cu un cadru comun al drepturilor pasagerilor, Parlamentul preconizeaza armonizarea progresiva a sistemelor de clasificare a stabilimentelor hoteliere in UE si o TVA redusa aplicata produselor turistice.

Pentru a atenua impactul negativ al turismului asupra mediului, Comisia ar trebui sa monitorizeze metodele de amenajare, in special pentru teritoriile de coasta, si sa incurajeze recurgerea la moduri de transport care sa respecte mediul, se mai arata in rezolutia bazata pe un raport al europarlamentarului italian Carlo Fidanza (PPE).

Pe termen scurt, eurodeputatii cer o propunere legislativa pentru reglementarea sectorului centrelor de sanatate (SPA), un ajutor european pentru restaurarea "destinatiilor turistice in declin" si o revizuire a directivei privind pachetele de calatorie.

Parlamentul invita Comisia ca, pana in 2012, sa prezinte o strategie integrata, in linie cu dreptul comunicarii din 2010, pentru a incuraja un turism axat pe cultura, istorie, religie, natura, stimuland in acelasi timp noi oferte in domeniul sportului, al promovarii patrimoniului industrial si al agroturismului. Aceste initiative, precum si un acces rapid la internet pe intreg teritoriul ar permite crearea de locuri de munca durabile in regiuni si de a contracara exodul rural.

O pregatire mai bine recunoscuta care sa favorizeze mobilitatea muncitorilor ar putea atenua dificultatile legate de caracterul sezonier al muncii si ar reduce flagelul muncii nedeclarate, mai precizeaza eurodeputatii.

Sectorul turismului reprezinta a treia activitate socio-economica a Uniunii si contribuie cu 10% la PIB si reprezinta 12% din piata fortei de munca. Acest sector este constituit in mare parte din microintreprinderi, precum si din intreprinderi mici si mijlocii. Tratatul de la Lisabona include turismul printre competentele specifice ale UE.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#eticheta Europa turism UE , #Comisia Europeana