Zapada a dat complet peste cap traficul in Europa

Luni, 20 Decembrie 2010, ora 21:36
2213 citiri
Zapada a dat complet peste cap traficul in Europa
Foto: Arhiva

Vremea rea continua sa le faca mari probleme calatorilor aflati pe rutele europene. Sute de persoane au dormit in ultimele nopti prin aeroporturile din Marea Britanie, Franta sau Germania, mii de trenuri si curse aeriene au fost anulate sau intarziate ore in sir, iar pe autostrazi s-a stat in masini chiar si 15 ore.

Foarte putine zboruri au decolat luni dimineata de pe aeroportul londonez Heathrow, cel mai mare aeroport european, in timp ce o treime din zboruri au fost anulate din Paris si Frankfurt, informeaza BBC.

Aeroportul din Bruxelles a fost inchis pana miercuri, ca urmare a lipsei de lichid folosit la degivrarea aparatelor de zbor.

Cele mai afectate tari au fost Marea Britanie, Franta si Germania, iar vestile meteorologilor nu sunt mai bune nici pentru urmatoarele zile, pana la Craciun.

Trenurile Eurostar, o posibila solutie de a evada din infernul iernii britanice, au intarzieri semnificative, iar vanzarile de bilete au fost mult reduse. Chiar si cei care au avut bilete rezolvate au mari probleme la imbarcare, fiind sfatuiti sa isi amane, pe cat posibil, calatoriile.

Trenurile intre Franta si Belgia au fost afectate atat de ninsoare cat si de calatorii care le-au luat cu asalt sperand sa ajunga totusi la destinatie. Tot din cauza vremii, rutele feroviare din nordul Frantei, dar si din Anglia, au fost si continua sa ramana puternic afectate.

In Germania 300 din cele 1.340 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Frankfurt, in timp ce in Olanda aeroportul Schiphol, de langa Amsterdam, a fost dat peste cap de numarul mare de zboruri intarziate sau anulate. In Suedia si Olanda viteza de circulatie pe autostrazi a fost limitata la 50 km/h, din cauza ghetii.

In Italia vestile sunt ceva mai bune. Aeroporturile din Florenta si Pisa au fost redeschise dupa un weekend in care toate cursele au fost oprite la sol.

In aceste conditii, sute de pasageri infometati si obositi de atata asteptare sau nesomn isi doresc cu ardoare sa paraseasca aeroporturile, nemultumiti fiind de incertitudinea care planeaza asupra posibilitatii decolarii zborurilor in care abia asteapta sa fie imbarcati.

Cel mai greu lovite de acest trafic haotic sunt insa companiile aeriene, care estimeaza pagube uriase. Bilantul va fi facut insa dupa sarbatori.

Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
#trafic Europa zapezi, #curse aeriene anulate , #Marea Britanie
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
nu vrea sa ridic in slavi autoritatile romane cind sunt surprinse in fiecare an de "prima zapada"