Studentii moldoveni ar putea invata in Romania numai jumatate de an

Duminica, 14 Iulie 2013, ora 21:32
2784 citiri
Studentii moldoveni ar putea invata in Romania numai jumatate de an
Foto: Unimedia

Premierul moldovean Iurie Leanca propune ca tinerii din Republica Moldova sa studieze in Romania doar jumatate de an, dupa care sa revina in tara.

Propunerea a fost discutata saptamana aceasta cu Victor Ponta, in cadrul unei intrevederi la Bucuresti, informeaza Unimedia.

"Guvernul roman ne ofera burse, dar cu anumite efecte negative pentru Republica Moldova. Majoritatea celor care pleaca la studii in Romania nu se mai intorc in tara. I-am propus prim-ministrului Victor Ponta Programul Erasmus. Reactia acestuia a fost pozitiva", a declarat Iurie Leanca.

Erasmus Mundus este un program universitar european construit pentru a permite schimbul de studenti intre tarile comunitare si prevede formarea educationala la scara internationala.

Pentru anul de studii 2013-2014, Guvernul roman a oferit 5.500 de burse pentru cetatenii Republicii Moldova. Acestia vor invata in Romania de la 2 la 6 ani, in functie de ciclul universitar, facultate si specializare.

#studenti Republica Moldova Romania, #studenti Basarabia Romania, #burse studenti moldoveni Romania, #Iurie Leanca studenti moldoveni Romania , #Moldova