Vinurile moldovenesti, recomandate americanilor in cadrul unei celebre emisiuni tv

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 20:32
3098 citiri
Vinurile moldovenesti, recomandate americanilor in cadrul unei celebre emisiuni tv
Foto: Timpul

Americanii au laudat, intr-o emisiune televizata, vinurile din Republica Moldova.

Astfel, i cadrul emisiunii "Wine with me", difuzata de postul american Fox News, s-a vorbit despre industria vinurilor din Republica Moldova, Realizatoare Tracy Byrnes si experta in vinuri Christy Canterbury laudand si recomandand americanilor vinurile respective.

"Ati baut vreodata vin din Moldova? Stiti macar unde este Moldova? Sa fiu sincera, eu nu stiam", a mentionat Tracy Byrnes. De asemenea, ea le-a povestit telespectatorilor ca Republica Moldova este o tara "fara iesire la mare, fosta natiune din blocul sovietic, situata intre Romania, la vest si Ucraina la nord si sud".

Vinul reprezinta una dintre cele mai importante marfuri de export din Republica Moldova, aproximativ 25% fiind implicate in afaceri din industria vinului, potrivit lui Canterbury.

De asemenea, respectivul stat are cea mai mare densitate de vii din lume, peste 111.600 de hectare care ocupa 7% din terenul arabil al tarii. In Republica Moldova se cultiva soiuri autohtone precum Feteasca Alba, Feteasca Neagra, Rara Neagra Traminer si Saperavi, a mai spus experta telespectatorilor.

Industria vinului din Moldova reprezinta 3,2% din produsul intern brut al tarii, dar si 7,5% din totalul exporturilor.

Agricultorii din R. Moldova, afectati grav de interdictiile Rusiei: Daca nu esti puternic, innebunesti

In plus, in cadrul emisiunii a fost discutat si faptul ca Rusia a impus un embargo asupra vinurilor produse in Republica Moldova.

"Dar stiti ce se intampla atunci cand rusii iubesc ceva, nu? Presedintele lor, Vladimir Putin, il interzice. Acest lucru l-a facut si cu vinurile din Republica Moldova. Aceasta nu repezinta o veste buna pentru cea mai saraca tara din Europa, a carei economie depinde de agricultura, dar si de industria vinului", a mai spus experta.

Serviciul rus pentru Protectia Consumatorilor (Rospotrebnadzor) a interzis, incepand din 10 septembrie 2013, importurile de vinuri din Republica Moldova, din cauza "calitatii nesatisfacatoare" a productiei. De asemenea, in 2008, Rusia a interzis importurile de vin georgian in timpul razboiului dintre cele doua tari.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#vinuri Republica Moldova, #Republica Moldova industrie vin, #Fox News vinuri Republica Moldova , #Moldova