Amenzi ridicole pentru un botez cu 300 de invitati unde au fost ignorate toate regulile de siguranta sanitara. Show-ul a fost asigurat de Florin Salam

Luni, 06 Iulie 2020, ora 12:31
5398 citiri
Amenzi ridicole pentru un botez cu 300 de invitati unde au fost ignorate toate regulile de siguranta sanitara. Show-ul a fost asigurat de Florin Salam
Captura video

Politia Ilfov a dat amenzi de 10.000 de lei dupa ce la un local din localitatea Otopeni a fost organizat un botez cu peste 300 de invitati, cu mult peste limita permisa de lege de 20 de persoane. Politia sustine ca s-a sesizat din oficiu dupa ce manelistii si vedetele mondene invitate la petrecere au facut live-uri pe Facebook.

Politia l-a amendat pe organizator cu 7.500 de lei, dupa ce, in imaginile publicate pe Facebook se putea observa ca la botezul in cauza nu erau prezente doar 20 de persoane, asa cum permite legislatia in starea de alerta, si nici nu erau respecatate regulile de distantare sociala. Beneficiarul, cunoscut sub numele de Vali Tiganime, potrivit publicatiei Libertatea, dezvoltator imobiliar, a fost amendat cu 2.500 de lei.

A plouat cu dedicatii

Potrivit unor declaratii ale martorilor, la show-ul sustinut de manelistul Florin Salam, a plouat cu dedicatii pe sute de euro si se observa ca salonul era suprapopulat, iar in momentele in care manelistul aparea in mijlocul ringului de dans, scena devenea un loc extrem de aglomerat.

"Din verificarile efectuate de catre politistii ilfoveni, a rezultat faptul ca in data zilei de 4 iulie a.c., intr-o unitate de profil, de pe raza orasului Otopeni, a fost organizata o petrecere privata, in baza unui contract, potrivit caruia era permis accesul unui numar de 20 de persoane intr-un spatiu inchis si 50 de persoane pe terasa aferenta salonului.

Potrivit afirmatiilor organizatorului evenimentului, a rezultat faptul ca din cauza conditiilor meteo nefavorabile aparute pe timpul desfasurarii evenimentului, acesta a permis accesul persoanelor din exterior in interiorul salonului, inregistrandu-se astfel o aglomerare de persoane, fara a fi respectate normele legale.

In urma activitatilor specifice efectuate, politistii orasului Otopeni au aplicat sanctiuni contraventionale, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 7500 de lei pentru organizatorul evenimentului si o sactiune contraventionala, aplicata beneficiarului, conform Legii 55/2020, cu amenda in valoare de 2500 de lei. Totodata, Inspectoratul de Politie al Judetului Ilfov a sesizat Directia de Sanatate Publica Ilfov, solicitandu-i suspendarea activitatii societatii organizatoare", a transmis Politia Ilfov.

Se cauta petrecaretii

Potrivit autoritatilor, in acest moment politistii incearca sa identifice toate persoanele prezente la aceasta petrecere pentru a lua masurile necesare impuse de lege.

Reactia autoritatilor vine dupa ce initial anuntasera ca nu primisera nicio reclamatie cu rpivire la acest incident, ba mai mult nici nu stiau daca localul se afla in Ilfov. "Din ce am inteles, regulile au fost respectate si nu a fost nicio reclamatie. Au fost trei petreceri in acea locatie, mesele au fost puse la distanta de un metru si jumatate, cel putin asa a transmis reprezentantul salonului de evenimente", a declarat pentru Libertatea Ana Maria Ciolca, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov.

Petrecerea a fost transmisa live pe retelele sociale, inclusiv pe YouTube.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Florin Salam , #stiri Facebook