Weekend cu vreme rea și ninsori în aproape toată țara. De când anunță meteorologii o creștere bruscă a temperaturii

Vineri, 02 Februarie 2024, ora 11:42
3277 citiri
Weekend cu vreme rea și ninsori în aproape toată țara. De când anunță meteorologii o creștere bruscă a temperaturii
FOTO Unsplash

Meteorologii anunță că iarna își mai face simțită prezența numai două zile, iar apoi temperaturile vor crește semnificativ, până la 15 grade Celsius. Mai exact, în weekendul 3-4 februarie, vor fi ploi, ninsori și lapoviță în aproape toată țara, urmând ca apoi să avem parte de vreme primăvăratică.

La începutul lui februarie se vor înregistra temperaturi mai ridicate comparativ cu cele de la finalul lunii. Mai mult, ultimele două săptămâni ale lunii vor fi marcate de ploi.

"Vremea va fi închisă mai ales în zonele intracarpatice, unde vor fi precipitații. Vor fi ninsori în Maramureș și Transilvania, ploi și lapoviță în Banat și Crișana. Ninsorile de la munte nu vor fi cantitative. Vom avea o încălzire a vremii, duminică se vor depăși zece grade în toată țara. Prima parte a săptămânii va aduce o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, vorbim de un aer tropical care va migra spre sud-estul Europei, inclusiv peste țara noastră. În prima parte a săptămânii viitoare vor fi temperaturi de primăvară în toată țara. Noaptea, temperaturile vor oscila între 0 și 7 grade", a declarat meteorologul Mihai Timu la Digi24.

Săptămâna 05.02.2024 – 12.02.2024

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Ploile vor fi importante cantitativ în zona Munţilor Apuseni şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, precum şi în regiunile nord-vestice, dar deficitare în cele sudice şi sud-estice.

Săptămâna 12.02.2024 – 19.02.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în vestul Carpaţilor Meridionali şi în Munţii Banatului.

Săptămâna 19.02.2024 – 26.02.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile intracarpatice, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale. Vor fi ploi abundente în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în sud-est.

Săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână în întreaga țară. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
#februarie, #vremea, #prognoza meteo , #vremea