Femeia din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani rămâne în arest încă 30 de zile

Joi, 29 Februarie 2024, ora 14:07
1216 citiri
Femeia din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de 9 ani rămâne în arest încă 30 de zile
Închisoare FOTO: Pixabay

Tribunalul Galaţi a decis joi, 29 februarie, că femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au admis propunerea de prelungire pe o perioadă de 30 de zile a măsurii arestării preventive, formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la inculpata Vasilache Eugenia.

Decizia poate fi contestată.

„La data de 31.01.2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpatei V.E. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reţinându-se că, în perioada 26.01.2024 - 30.01.2024, în timp ce se afla în locuinţa din municipiului Galaţi, a exercitat acte de violenţă asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului”, a transmis anterior Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În acest caz mai sunt cercetaţi sub control judiciar mătuşa şi unchiul fetiţei decedate, cei doi inculpaţi fiind acuzaţi de complicitate la omor calificat, complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie.

„La data de 13.02.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpaţilor V.A. şi V.E.M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la omor calificat asupra unui membru de familie, (...) complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, (...) şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie, (...) reţinându-se că în perioada anilor 2021-30.01.2024, în timp ce au locuit împreună cu inculpata V.E,, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, i-au întărit acesteia rezoluţia infracţională prin starea de pasivitate manifestată (neanunţarea autorităţilor / lipsa oricărei iniţiative pentru apărarea victimei şi a persoanelor vătămate / girarea comportamentului infracţional repetat al inculpatei în detrimentul celor trei minore) faţă de acţiunile acesteia (percepute în mod direct) de a supune unor tratamente degradante (expunerea la frig şi obligarea la efectuarea unor exerciţii fizice)”, se arată arată într-un comunicat de presă remis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Potrivit sursei citate, unchiul şi mătuşa au girat şi faptele mamei de a „exercita acte de violenţă extremă (multiple lovituri cu obiecte contondente şi arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului) asupra victimei V.A.E şi asupra persoanelor vătămate T.M.M şi V.I.C., fiicele sale, în prezent în vârstă de 9 ani, 6 ani şi 4 ani, acţiuni care, în final, au cauzat decesul victimei V.A.E. şi leziuni traumatice care au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate T.M.M şi 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate V.I.C. şi au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestora”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un
Femeile din viața dictatorului din Coreea de Nord. Cine este iubita secretă a lui Kim Jong-un
O vedetă pop nord-coreeană a fost văzută în oraș cu dictatorul Kim Jong-un, pe fondul zvonurilor potrivit cărora ea ar fi iubita lui secretă și i-ar fi născut și un copil. După ce...
Panică într-o comună din Galați. Abia eliberat din închisoare, un bărbat a dat foc casei unui vecin folosind o butelie
Panică într-o comună din Galați. Abia eliberat din închisoare, un bărbat a dat foc casei unui vecin folosind o butelie
Abia eliberat din penitenciar, un tânăr de 21 de ani, din judeţul Galaţi, și-a terorizat vecinii imediat cum a ajuns acasă. După mai multe scandaluri cu aceștia, pornite, zic oamenii,...
#femeie, #Galati, #omorat, #fiica, #9 ani, #arest, #crima Galati, #minora, #ucisa , #arestare