Motivul pentru care selecționerul naționalei de handbal s-a bucurat excesiv deși România a fost eliminată de la Mondiale și a ratat și Olimpiada de la Paris

Marti, 12 Decembrie 2023, ora 18:00
2323 citiri
Motivul pentru care selecționerul naționalei de handbal s-a bucurat excesiv deși România a fost eliminată de la Mondiale și a ratat și Olimpiada de la Paris
Florentin Pera e selectionerul nationalei de handbal FOTO Facebook Federatia Romana de Handbal

Florentin Pera a fost extrem de fericit după încheierea ultimei partide a României de la Campionatul Mondial, 27-26 în fața Poloniei.

El și-a felicitat toate jucătoarele și s-a bucurat de parcă am fi obținut ceva. Naționala de handbal a ratat obiectivul de la Mondiale, calificarea în sferturile de finală și prinderea unui loc la turneele preolimpice.

Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a ținut să îl apere pe Florentin Pera pentru reacția de la finalul meciului cu Polonia și a explicat de ce a avut selecționerul o bucurie așa de mare.

„Hai să încercăm să nu privim așa de rău această reacție a lui Pera. Doar cine nu îl cunoaște pe el poate să creadă alte lucruri despre Florentin. Acest om trăiește handbalul la cote înalte de intensitate. A pierdut cumva meciul? Nu! A câștigat un meci, iar el avea neapărat nevoie de o victorie ca să aibă un punct bun de plecare pentru o reconstrucție a echipei naționale.

Florentin Pera este un profesionist sută la sută și știe că după această victorie noi vom pune din nou cărămidă peste cărămidă pentru reconstrucția unei echipe puternice. A fost o descătușare a lui. Nu priviți din alt punct de vedere bucuria lui Pera după această victorie și acest ultim meci”, a spus Constantin Din, președintele FRH, pentru ProSport.

Florentin Pera a apreciat efortul jucătoarelor noastre la acest Campionat Mondial și a declarat după meciul cu Polonia:

"Sunt foarte mulţumit şi mândru de jucătoarele mele. A fost un meci dificil, Polonia este o echipă puternică şi un lot cu jucătoare bune. Însă noi am avut o evoluţie bună azi şi sunt fericit că am luptat până la capăt. Eu dau 100% la fiecare meci şi aştept acelaşi lucru şi de la jucătoare. Iar ele au arătat că au caracter astăzi, au jucat cu dorinţă, au jucat ca o adevărată echipă. E important că am arătat o energie bună pe teren.

În opinia mea, Eliza Buceschi a fost cea mai bună jucătoare a României la acest Campionat Mondial. A jucat foarte, foarte bine şi mereu pentru echipă. A fost liderul nostru. Acelaşi lucru îl pot spune şi despre Crina Pintea, care a avut de asemenea evoluţii foarte bune. Azi amândouă au luptat până la sfârşit şi le apreciez pentru acest lucru".

Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi tremură pentru un loc la Euro 2024: ”Este ceva ciudat la copilul ăsta”
Ianis Hagi a jucat în ambele meciuri amicale ale echipei naționale disputate în luna martie, dar nu a fost titular nici cu Irlanda de Nord (1-1), nici contra Columbiei (2-3), prezența sa la...
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
#florentin pera, #nationala, #handbal feminin, #Romania, #bucurie, #excesiva, #tricolore , #stiri handbal