Avertisment privind fracturarea oaselor: Medicii au descoperit cei mai vulnerabili oameni și ce remedii sunt

Miercuri, 16 August 2023, ora 02:41
3564 citiri
Avertisment privind fracturarea oaselor: Medicii au descoperit cei mai vulnerabili oameni și ce remedii sunt
Fracturile de șold pot fi prevenite prin suplimentarea de vitamina D FOTO / Health

Un grup de oameni de știință condus de către Universitatea de Medicină din Tokyo, Japonia, care a efectuat un amplu studiu publicat în revista Nature Scientific Reports pe 9

  • august 2023, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Experții au constatat că persoanele cu deficit de vitamina D sunt cele mai vulnerabile de a face fracturi de șold.

    Cercetarea a arătat că suplimentarea administrării de vitamina D de către persoanele cu deficit, ajută la prevenirea fracturilor de șold, în special la oamenii în vârstă, potrivit News Medical.

    Osteoporoza, o afecțiune musculo-scheletică cronică, dăunează țesuturilor osoase și crește riscul de fractură. Se preconizează că populația osteoporotică și fracturile ulterioare vor crește pe măsură ce populația lumii îmbătrânește. Fracturile de fragilitate sunt frecvente în rândul pacienților cu osteoporoză. La vârstnici, fracturile sunt legate de dizabilitate, calitatea vieții mai proastă și un risc mai mare de refractare.

    Descoperire ce dezvăluie lucruri necunoscute în corpul uman: Ceva neștiut trăiește în interiorul oamenilor VIDEO

    Tratamentul pentru osteoporoză este esențial pentru prevenirea fracturilor în rândul persoanelor în vârstă. Vitamina D a fost folosită ca medicament pentru osteoporoză și s-a raportat că formele active de vitamina D cresc densitatea minerală osoasă (DMO).

    S-a demonstrat că suplimentarea cu vitamine reduce riscul de fracturi vertebrale și nonvertebrale, mărește masa osoasă și îmbunătățește reglarea calciului. În studiul de față, cercetătorii din Japonia au evaluat efectele suplimentelor cu vitamina D asupra prevenirii fracturilor folosind datele NDB între martie 2012 și martie 2019.

    Echipa a analizat datele de la indivizi osteoporotici în vârstă de peste 40 de ani care nu au primit vitamina D cu șase luni înainte de începerea studiului. Persoanele au fost excluse din analiză dacă au primit medicamente non-osteoporoze cel puțin o dată în timpul perioadei de studiu (între inițierea studiului și trei ani de la începerea studiului) sau dacă au primit medicamente pentru mai mult de 90 de zile.

    Descoperire neobișnuită sub Perla Balcanilor: O lume misterioasă, nemaivăzută de mult timp VIDEO

    În plus, au fost excluse persoanele care au dezvoltat fracturi asociate osteoporozei la inițierea studiului sau în decurs de trei luni. Persoanele fizice au fost înscrise în perioada septembrie 2012 – martie 2016.

    Printre participanți, 422.454 de persoane netratate nu au primit niciodată vitamina D în perioada de urmărire, iar 169.774 de persoane tratate au avut un raport de posesie de medicamente (MPR) de ≥ 0,50 pentru vitamina D în orice moment.

    La urmărire, un total de 26.845 de persoane netratate au dezvoltat fracturi, inclusiv 4.008 de șold, 20.197 de fracturi vertebrale și 2.640 de fracturi radiale. Numărul de fracturi corespunzătoare în rândul persoanelor tratate a fost de 687, 6.730 și, respectiv, 981.

    Incidența fracturilor a fost semnificativ mai mică în rândul indivizilor care au suplimentat vitamina D. După localizare, fracturile de șold au fost semnificativ reduse, dar nu și fracturile radiale și vertebrale.

    Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
    Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
    Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
    Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
    Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
    #fractura sold varstnici, #vitamina D, #Vitamina D sanatate, #Vitamina D beneficii, #deficit vitamina d, #deficit vitamine , #stiri externe