Cum pot ajunge patronii de la Dedeman să plătească 50.000 de euro pentru un cui

Marti, 28 Noiembrie 2023, ora 06:22
6218 citiri
Cum pot ajunge patronii de la Dedeman să plătească 50.000 de euro pentru un cui
Adrian și Dragoș Paval FOTO facebook

Frații Pavăl, deținătorii lanțului de magazine Dedeman, sunt considerați cei mai bogați români, având o avere considerabilă.

Ei pot fi nevoiți să plătească daune de peste 50.000 de euro, după ce firma lor a pierdut primul termen al procesului în care a fost dată în judecată de Juliana Uțiu, o clujeancă, care a fost victima unui incident nefericit.

La 13 martie 2019, după ce a ieșit din magazin, Juliana a vrut să traverseze parcarea pentru a ajunge la mașină. S-a împiedicat de un diblu înfipt în asfalt care ar fi trebuit să asigure un stâlpișor metalic. Femeia a căzut, fără să își poată proteja fața, și și-a rupt nasul. Tot din cauza loviturii și-a luxat umărul, dar dislocarea a avut efecte timp de mai multe luni, perioadă în care nu și-a putut folosi mâna.

Conform romaniatv.net, Anul trecut, ea a descis proces împotriva SC Dedeman SRL, după ce, anterior, negociase cu avocații magazinului de bricolaje pentru acordarea unor daune, fără a ajunge la un consens.

Femeia a cerut 19.470,67 lei, cu titlu de daune materiale, reprezentând contravaloarea prejudiciului material rezultat din cheltuielile cu îngrijirea medicală, 2.700 euro, cu titlu de daune materiale, reprezentând beneficiu nerealizat, respectiv contravaloarea echivalentului câștigului din muncă nerealizat, aferent perioadei 01.04.2019 – 30.06.2019 şi 200.000 euro cu titlu de daune morale.

Avocații Dedeman cred însă că, dacă femeia s-ar fi uitat pe unde merge, accidentul ar fi putut fi evitat.

„(…) reclamanta a ignorat regulile de circulație din spațiul organizat în afara magazinului, acționând în mod voluntar, cu ignorarea măsurilor, fapt ce a contribuit la producerea incidentului soldat cu vătămare corporală. Reclamanta putea să evite producerea evenimentului dacă era atentă la deplasarea sa şi ar fi respectat regulile de circulație marcate în parcarea magazinului”, se arată în actele dosarului.

Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Singura metodă prin care judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu se poate retrage din dosar. Avocat: „E o presupunere”
Procesul lui Vlad Pascu va continua cu aceeași judecătoare, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu, cerere...
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Procesul fraților Tate poate începe. Ce a decis Tribunalul București cu privire la ancheta DIICOT
Tribunalul Bucureşti a dispus, vineri, 26 aprilie, începerea procesului în dosarul în care fraţii Tristan și Andrew Tate sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat,...
#fratii dedeman, #despagubiri, #50 000 euro, #cui, #femeie, #Cluj, #proces , #stiri sociale