Frig și ploi anunțate de meteorologi în toată țara. Zonele unde începe să ningă

Luni, 16 Octombrie 2023, ora 10:57
2998 citiri
Frig și ploi anunțate de meteorologi în toată țara. Zonele unde începe să ningă
Zonă în care bate vântul cu putere FOTO Pexeles

Temperaturile au început să scadă și precipitațiile în nord-vestul țării, de duminică, 15 octombrie.

Frontul de aer rece, însoțit de ploi, lapoviță și ninsori în zonele înalte de munte, a traversat toată țara, luni dimineața, 16 octombrie, ploile afectând zonele de munte și sud-estul țării, inclusiv Capitala.

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă dar și precipitații mixte în zona montană înaltă, valabilă până luni, 16 octombrie, la ora 16.00.

Vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă. Aria ploilor se va extinde, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp și izolat 20...25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m și în restul masivelor montane.

Cod galben de vânt

O avertizare cod galben de vânt este valabilă până luni, la ora 12.00.

Vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55...65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80...110 km/h.

Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Vreme urâtă, cu vânt și ploi în mai multe zone din țară. Va cădea și grindină
Meteorologii anunţă ploi în sudul, centrul şi estul ţării, până vineri dimineaţă la ora 06.00. De asemenea, la munte, la peste 1.500 de metri altitudine, vor fi precipitaţii sub formă...
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Revine vremea caldă. Prognoza meteo până la finalul lunii mai
Meteorologii au anunțat că, în săptămânile următoare, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în unele perioade, mai ales în regiunile nordice. Veștile bune sunt și pentru...
#frig, #ploaie, #vant, #prognoza meteo, #ninsoare , #meteo