Cum alegi cele mai bune frigidere pentru o locuință

Advertorial
Joi, 18 Ianuarie 2024, ora 17:52
3398 citiri
Cum alegi cele mai bune frigidere pentru o locuință
FOTO: unsplash.com

Ultimele decenii au adus nenumărate electrocasnice care ne fac viața mai ușoară, însă există câteva obiecte își păstrează locul fruntaș pe lista celor care nu trebuie să lipsească din casele oamenilor. Printre ele se numără, desigur, frigiderele.

Cu o multitudine de dimensiuni, stiluri și caracteristici disponibile, selectarea frigiderului perfect poate fi o sarcină care va dura destul de mult, mai ales dacă vrei să faci o achiziție pe care să nu o regreți. Cu toate acestea, dacă știi ce nevoie ai, dar și care sunt opțiunile disponibile, poți alege cu încredere un frigider care se potrivește stilul tău de viață, maximizând în același timp eficiența și siguranța alimentelor.

Ți-am pregătit în continuare câteva criterii la care să fii atent când alegi un frigider Samsung cât mai potrivit pentru tine și locuința ta.

Ia în calcul spațiul de care dispui

Indiferent dacă te muți într-o locuință nouă sau doar ai nevoie să schimbi vechiul frigider, e bine să analizezi spațiul din bucătărie pentru a determina dimensiunea ideală a frigiderului. Recomandarea este să alegi un frigider suficient de încăpător pentru moment, dar să ții cont și că nevoile tale s-ar putea modifica în viitor. Dimensiunile standard includ modelele cu congelator superior, congelator inferior, side-by-side, cu ușă franceză sau compact.

Un frigider compact, cu congelator în partea superioară sau inferioară va ocupa mai puțin spațiu, în timp ce modelele în două uși necesită de regulă o suprafață mai mare, având însă alte beneficii.

Principalele variante de frigidere

Diferite modele de frigidere oferă diferite dispuneri și caracteristici. Frigiderele cu ușă franceză oferă interioare spațioase, cu uși duble pentru compartimentul pentru alimente proaspete și un sertar de congelare dedesubt. Modelele side-by-side oferă compartimente egale pentru alimentele proaspete și cele congelate.

Frigidere cu congelator în partea superioară

Acestea sunt cele mai tradiționale și mai des întâlnite modele și dispun de un compartiment de congelare în partea superioară. În general, sunt mai prietenoase cu bugetul și oferă un spațiu de depozitare bun pentru dimensiunea lor.

Frigidere cu congelator în zona inferioară

Spre deosebire de modelele cu congelator superior, aceste frigidere au compartimentul de congelare situat în partea de jos. Acest design permite un acces mai ușor la alimentele proaspete, deoarece acestea se află la nivelul ochilor, iar congelatorul este adesea prevăzut cu sertare sau rafturi extensibile pentru o mai bună organizare.

Frigidere side-by-side

Aceste modele dispun de două compartimente verticale - unul pentru alimentele proaspete și celălalt pentru produsele congelate - amplasate unul lângă altul. De obicei, acestea oferă rafturi înguste care pot limita spațiul pentru articole mai mari, dar oferă acces ușor atât la produsele proaspete, cât și la cele congelate.

Frigidere cu ușă franceză

Acestea au două uși înguste pentru compartimentul pentru alimente proaspete, care se deschid spre exterior, și un sertar pentru congelator dedesubt. Acestea oferă un spațiu mai larg pentru rafturi și sunt cunoscute pentru interioarele lor spațioase, ceea ce facilitează organizarea și accesul la articole. Frigiderele cu ușă franceză vin adesea cu diverse caracteristici, cum ar fi rafturi reglabile, sertare multiple și dozatoare de apă/gheață pe ușă.

Consumul de energie

Fiecare produs electrocasnic poate fi întâlnit în numeroase variante de clase energetice. Cea mai bună grupă este A, ceea ce înseamnă ca un frigider încadrat în această clasă consumă mai puțină energie, fiind un detaliu important dacă nu vrei facturi prea mari.

Buget

Stabilește un buget de la care să nu te abați. Ideal este să îți setezi un interval în funcție de opțiunile dorite. Nu uita că, deși costurile inițiale pot părea ridicate, modelele eficiente din punct de vedere energetic te-ar putea ajuta să economisești pe termen lung prin reducerea consumului de energie electrică.

Întreținere și durabilitate

Înainte de a face o achiziție, e bine să citești cât mai multe recenzii sau să consulți experți pentru a înțelege fiabilitatea și ușurința de întreținere a frigiderului.

Cum să organizezi alimentele în frigidere

Frigiderele au diferite zone de temperatură, iar plasarea alimentelor pe rafturile potrivite asigură păstrarea prospețimii acestora pentru mai mult timp.

Raftul de sus - depozitează alimentele gata de consum, cum ar fi mâncările preparate, băuturile și gustările ambalate. Produsele lactate, cum ar fi laptele, brânza și iaurtul, pot fi, de asemenea, plasate aici, deoarece temperatura este mai constantă.

Raftul din mijloc - această zonă este ideală pentru ouă, mezeluri și preparatele lăsate în recipiente ermetice.

Raftul de jos - carnea crudă și fructele de mare trebuie păstrate pe cel mai de jos raft pentru a preveni contaminarea altor alimente prin picurare. Folosește o tavă sau o farfurie pentru a prinde eventualele scurgeri.

Sertare - utilizați sertarele cu umiditate controlată, situate de obicei în partea de jos a frigiderului, pentru fructe și legume. Reglează setările de umiditate în mod corespunzător - ridicată pentru legume și scăzută pentru fructe.

Rafturile din ușă - condimentele, sosuri și alte articole cu conservanți sunt potrivite pentru rafturile de la ușă datorită fluctuațiilor de temperatură pe care le înregistrează aceste zone.

Selectarea frigiderului potrivit implică o analiză atentă a nevoilor familiei tale. Prioritizează eficiența energetică, capacitatea și ușurința de întreținere atunci când iei o decizie. În plus, dacă depozitezi alimentele într-o ordine potrivită, te vei bucura și mai mult de beneficiile frigiderelor de calitate.

Cele 10 alimente surprinzătoare pe care ar trebui să le păstrezi în frigider. Gemul și făina, pe listă
Cele 10 alimente surprinzătoare pe care ar trebui să le păstrezi în frigider. Gemul și făina, pe listă
Sunt lucruri pe care majoritatea dintre noi le facem fără să ne gândim de două ori. Dar data viitoare când descarci cumpărăturile de la supermarket, s-ar putea să vrei să iei în...
Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Britanica Naa Ajeli Tsofanye a fost surprinsă de rezultatul „experimentului” ei făcut cu un hamburger de la McDonald's. Ea a lăsat un Big Mac la frigider timp de un an și a fost uimită...
#frigider, #alegere frigider, #cumarare frigider, #frigider locuinta , #stiri life style