Un mort, inundații, trenuri anulate și mii de locuințe fără curent, în Marea Britanie, din cauza furtunii Henk VIDEO

Miercuri, 03 Ianuarie 2024, ora 13:40
1621 citiri
Un mort, inundații, trenuri anulate și mii de locuințe fără curent, în Marea Britanie, din cauza furtunii Henk VIDEO
Furtuna Henk a făcut ravagii în Marea Britanie Foto: Captură video/YouTube/ The Times and The Sunday Times

Perturbări majore în Marea Britanie, miercuri, 3 ianuarie, în urma trecerii furtunii Henk, cu sute de avertizări de inundaţii, drumuri impracticabile, trenuri anulate şi mii de locuinţe fără curent electric, iar poliţia a anunţat moartea unui şofer peste maşina căruia vântul puternic a dărâmat un copac, relatează AFP şi SkyNews.

Cele mai puternice rafale de vânt au fost înregistrate marţi după-amiază pe Insula Wight, în sudul Angliei, unde vântul a atins viteza de 150 km/h. Miercuri dimineaţă, peste 300 de avertismente de inundaţii erau în vigoare în Anglia şi Ţara Galilor.

Un şofer a murit după ce un copac a căzut peste maşina sa în Gloucestershire, pe fondul condiţiilor meteo extreme din timpul furtunii Henk, a anunţat miercuri, poliţia, relatează SkyNews.

Potrivit Energy Networks Association, care reuneşte date de la toţi furnizorii de electricitate, aproximativ 10.000 de clienţi erau în continuare fără curent electric.

National Highways, care gestionează autostrăzile, a anunţat că mai multe drumuri importante vor fi închise din cauza inundaţiilor. "În condiţiile în care se aşteaptă ploi suplimentare în multe zone pe parcursul zilei, este posibil ca drumurile să rămână închise timp de mai multe ore", a avertizat National Highways.

Agenţia de Mediu a emis 333 de avertizări de inundaţii în toată Anglia, inclusiv o avertizare severă pentru râul Nene, în Billing, la est de Northampton. Sute de oameni au fost deja evacuaţi dintr-un parc de vacanţă din apropiere, Agenţia de Mediu avertizând asupra unui "pericol la adresa vieţii" care există în zonă din cauza "apelor adânci şi rapide şi a unui debut rapid al inundaţiilor".

Mai multe companii feroviare au avertizat, de asemenea, că traficul va fi grav perturbat miercuri. "Din cauza vântului puternic, copacii de pe linie au avariat sau întârziat trenurile în multe locuri din reţeaua noastră", a anunţat miercuri dimineaţă South Western Railway, care a decis să suspende trenurile "timp de câteva ore pentru a asigura siguranţa" pasagerilor şi a personalului.

Regatul Unit, în special Scoţia şi nordul Angliei, a fost deja afectat de furtuna Gerrit, la sfârşitul lunii decembrie. Trei bărbaţi au fost găsiţi morţi, blocaţi într-un vehicul găsit într-un râu din nordul Angliei.

Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Premieră în Marea Britanie: Un tânăr a fost arestat pentru încălcarea legii privind securitatea naţională. Acuzațiile au legătură cu Rusia
Un tânăr britanic a fost inculpat pentru presupuse activităţi ostile statului, după ce ar fi fost recrutat de Rusia. Se presupune că acesta ar fi recrutat și alte persoane care să dea foc...
#furtuna Marea Britanie, #inundatii, #trenuri anulate, #fara curent electric, #sofer mort, #Marea Britanie , #Marea Britanie