Un fizician avertizează lumea: O catastrofă poate opri totul pe Pământ, beznă globală VIDEO

Vineri, 20 Octombrie 2023, ora 02:21
8203 citiri
Un fizician avertizează lumea: O catastrofă poate opri totul pe Pământ, beznă globală VIDEO
O furtună solară puternică poate provoca beznă totală pe Pământ FOTO: Earth Sky

Ian Cohen, un fizician american de la Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite avertizează lumea asupra unei catastrofe, ce ar putea lovi Pământul cu forța a 10.000 de uragane de categoria a 5-a! O erupție solară gigantică poate afecta grav planeta noastră, distrugând rețelele electrice și oprind infrastructura critică, precum telecomunicații, servicii de apă, bănci, transporturi, internet, producând pagube de trilioane de dolari.

Particulele energetice provenite dintr-o furtună solară ar putea lovi sateliții perturbând GPS-ul global, astronauții ar putea fi afectați de o doză mare de radiații, iar perturbațiile geomagnetice ar putea distruge rețelele electrice, potrivit The Wall Street Journal.

Dacă furtuna solară este foarte puternică, repararea rețelelor electrice din întreaga lume ar putea dura ore, zile sau chiar săptămâni în unele zone.

Satul occidental de unde se vede Rusia, peste râu: Singura graniță Schengen a UE deschisă cu țara lui Putin

Economiștii care au modelat o asemenea catastrofă globală provocată de o furtună solară au estimat că există riscuri colosale pentru omenire, putând exista daune de zeci de miliarde pe zi din cauza opririi infrastructurii critice.

Pentru că ultima furtună solară cu adevărat gigantică care a lovit Pământul a avut loc la sfârșitul anilor 1800, pur și simplu nu a existat toată această infrastructură electronică și rețea spațială pe care ne bazăm acum.

Deci o parte din infrastructura ar putea fi afectată de o mare furtună solară. Furtunile solare puternice nu lovesc Pământul des, dar oamenii de știință și operatorii de utilități își petrec timp pregătindu-se pentru ele, deoarece sunt inevitabile și potențial catastrofale.

Liniile de telegraf din SUA distruse în urma unei furtuni solare

Economiștii americani au calculat că pagubele create de o furtună solară puternică ar costa economia SUA între 10 și 40 de miliarde de dolari. Totul depinde de câte zile nu va exista energie electrică, iar infrastructura critică oprită.

Cea mai mare amenințare pentru omenire: Un pericol gigantic trezit la viață după 50.000 de ani

Furtunile geomagnetice induc curenți geomagnetici care curg în rețelele electrice și provoacă probleme cu funcționarea acelui sistem de infrastructură. Și, evident, dacă pierdem putere, probabil că vom pierde multe altele infrastructuri critice cheie de care depindem cu toții, susține fizicianul american Ian Cohen de la Johns Hopkins Laboratory.

Experții spun că telecomunicațiile, serviciile de transport, serviciile de apă, serviciile financiare, aceste tipuri de lucruri cu adevărat importante pe care le folosim cu toții zilnic vor fi oprite.

Cea mai puternică furtună solară a avut loc la sfârșitul anilor 1800 a fost numită Evenimentul Carrington. Și a fost o furtună solară atât de mare încât a făcut ca Aurora Nordică să coboare și să fie văzută pe cerul nopții până în sudul Americii.

O puteai vedea în Caraibe la acea vreme și a făcut ca liniile telegrafice să fie supraîncărcate de sarcina electrică și au fost distruse, iar unele dintre ele au luat foc și a oprit sistemul telegrafic din America de Nord.

Și cel mai recent, în 1989 a avut loc o mare furtună solară, care de fapt a oprit rețeaua electrică din Quebec, Canada, timp de nouă ore. Furtuna solară din 1989 a băgat în beznă 6 milioane de oameni, după ce rețeaua de curent a căzut. Dar aceasta a fost o ejecție de masă coronală mult mai mică decât cea pentru care mulți experți își fac griji astăzi.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#furtuna solara, #furtuna solara Pamant, #furtuna solara efecte, #eruptie solara gigantica urmari, #evenimentul Carrington , #stiri externe