Vom mai avea concerte in Piata Constitutiei? Firea evita un raspuns clar (Video)

Miercuri, 06 Iulie 2016, ora 15:31
3907 citiri
Vom mai avea concerte in Piata Constitutiei? Firea evita un raspuns clar (Video)
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dat, miercuri, noi lamuriri in legatura cu organizarea de evenimente in centrul Bucurestiului, sustinand ca nu a vrut niciodata sa le interzica, ci doar a fost gresit inteleasa.

Totusi, in ce priveste concertele din Piata Constitutiei, Firea a evitat sa dea un raspuns clar. Amintim ca marti primarul general declara ca astfel de evenimente nu vor mai primi avize si se vor muta in locuri precum Arena Nationala sau Romexpo, pentru a nu mai bloca traficul rutier.

Miercuri, intrebata daca Primaria va mai acorda autorizatii pentru concerte si evenimente, Gabriela Firea a raspuns vag. "Bineinteles ca viata sportiva si culturala va cunoaste chiar cu o amploare fata de perioada precedenta", a spus edilul, fara sa precizeze exact cum ramane cu concertele din Piata Constitutiei, unde vara aceasta sunt asteptati artisti si trupe de renume international, precum Iron Maiden, Muse, Sia si Rihanna.

In schimb, mai limpede a fost pozitia edilului in legatura cu Maratonul International Bucuresti. Dupa ce Pro Sport a scris ca maratonul e in pericol, Firea a asigurat, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca nu va interzice evenimentul.

"Nu am spus niciodata ca vreau sa interzic Maratonul International Bucuresti! Este o competitie care are deja traditie si promoveaza cu deosebit succes in lume Capitala Romaniei (...). Acesta este un eveniment care se desfasoara duminica, in prima parte a zilei, asadar intr-o perioada in care traficul nu este la fel de intens ca intr-o zi de lucru (...).

Marturisesc ca sunt mahnita ca presa a inteles gresit intentiile mele, si sper ca, in spiritul fair-play-ului, sa putem depasi acest impas comunicational", a sustinut Firea.

Edilul a mai spus ca declaratiile ei din ultimele zile - referitoare la faptul ca anumite evenimente sportive si culturale care blocheaza traficul auto nu vor mai primi autorizatie - au fost intelese gresit.

"Eu am spus un lucru si s-a inteles cu totul altceva (...) am facut o referire care a inflamat din pacate atat politicul, cat si anumiti organizatori de evenimente. Mai putin pe bucuresteni, mai mult pe anumiti organizatori de evenimente, si am spus ca acolo unde nu este necesar sa se blocheze o artera sau un bulevard important al orasului putem sa gasim solutii", a vrut sa clarifice Firea.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Firea concerte Constitutiei, #concerte interzise Piata Constitutiei, #Maraton Bucuresti Firea , #primar Bucuresti