Gordon Brown viziteaza SUA in acelasi timp cu Papa

Marti, 15 Aprilie 2008, ora 16:08
665 citiri
Gordon Brown viziteaza SUA in acelasi timp cu Papa

Premierul britanic Gordon Brown ajunge, marti, in Statele Unite ale Americii pentru o vizita oficiala axata pe criza financiara internationala, dar si pentru a uita, cateva zile, ca este in cadere libera in sondaje, relateaza AFP.

Liderul laburist de la Londra va discuta cu presedintele american George W. Bush, precum si cu oameni de afaceri de pe Wall Street, despre necesitatea reformarii Fondului Monetar International si Bancii Mondiale, avand in vedere actualele turbulente din sectorul bancar, dupa cum sustine Brown.

Primul-ministru britanic se va intalni si cu democratii Hillary Clinton si Barack Obama si republicanul John McCain, candidati la functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii.

Vizita lui Brown in SUA va fi eclipsata, insa, de cea a Papei Benedict al XVI-lea, care incepe, tot marti, o vizita in Statele Unite ale Americii, aminteste AFP.

Pentru Brown, deplasarea va fi o ocazie de a uita pentru cateva zile de sondajele in care este in cadere libera. Un sondaj publicat, duminica, de Sunday Times, crediteaza Opozitia conservatoare cu un avans de 16 puncte in fata laburistilor lui Brown, 44% fata de 28%.

Este cel mai slab rezultat inregistrat de laburisti in ultimii 16 ani si cea mai rapida cadere in sondaje pentru un premier britanic, de la aparitia sondajelor politice, in anii '30.

68% dintre britanici nu au deloc incredere in capacitatile lui Brown, fost ministru de Finante, de a dezamorsa criza financiara. In Marea Britanie se desfasoara alegeri locale pe data de 1 mai.

Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
Unde mai fug rușii, la 10.000 de km distanță: Lovitură pentru ei, SUA îi blochează într-o țară NATO
După începerea războiului din Ucraina, în Rusia s-a produs un fenomen dezastruos: un adevărat exod al populației peste granițe. Analiștii au apreciat că aproximativ 1 milion de ruși au...
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin personalizat pentru cancer de piele, testat pe pacienți britanici
Primul vaccin pe bază de ARNm personalizat din lume pentru melanom este testat pe pacienți britanici în ceea ce a fost salutat un potențial „moment de cotitură” pentru tratamentul...
#SUA, #papa, #Marea Britanie, #Gordon Brown, #George Bush, #benedict , #stiri George Bush