Hagi, interviu in Italia: Ce spune despre Academie si despre transferul fiului sau

Luni, 18 August 2014, ora 07:15
5395 citiri
Hagi, interviu in Italia: Ce spune despre Academie si despre transferul fiului sau

Gheorghe Hagi a acordat un interviu amplu jurnalistilor italieni in care a discutat despre proiectul Academiei sale de fotbal, dar si despre anticipatul transfer al lui Ianis Hagi in strainatate.

Italienii l-au abordat pe "Rege" dupa ce nationala lor de tineret a pierdut meciul amical cu o Romanie in care au evoluat jucatori mult mai tineri.

Afland ca multi dintre acestia s-au format la Academia lui Hagi, italienii au vrut sa afle secretul succesului.

"A fost o idee de-a mea, sa dau inapoi ceva fotbalului. Era nevoie de o asemenea Academie in Romania pentru ca este talent, dar trebuie cultivat. Pustii pot creste si pot ajunge sa joace la nivel inalt. Totul a inceput in urma cu cinci ani, am facut investitii importante. Acum avem 8 terenuri de fotbal la Constanta.

Au fost peste 300 de copii la noi. Acum sunt 66. Sunt copii de 13-14 ani care merg si la scoala, isi continua studiile pentru a nu se concentra doar pe fotbal. A devenit cea mai buna Academie de fotbal din Romania. In sezonul trecut am fost campioni la U19, U17 si U15. Asa am reusit sa avem 60%-70% dintre jucatorii Viitorului de la Academie, avem o medie de varsta de 20 de ani la echipa", a spus Hagi pentru blogul lui Gianluca Di Marzio.

Despre meciul cu Italia, fostul international a evidentiat faptul ca multi dintre componentii echipei au trecut prin mana lui.

"La nationala de tineret au fost 10 jucatori formati de noi. Daca as evidentia pe cineva acela ar fi Cristi Manea, care nu a jucat in meciul cu Italia din cauza unei accidentari. El este cel mai tanar debutand in nationala Romaniei, la 16 ani si 8 luni."

Ianis nu pleaca. Deocamdata

Cel mai interesant subiect a fost insa cel referitor la fiul sau, care este dorit de mai multe echipe importante.

Hagi spune ca juniorul nu va parasi Romania in acest sezon, cand este posibil sa isi faca debutul in Liga 1.

"Noi vorbim mult, dar el trebuie sa ramana cu picioare pe pamant si sa progreseze. Are de toate: cap, calitate, marcheaza, da pase de gol, e un pasator desavarsit... E un numar 10 cu viziune asupra jocului. I-a placut fotbalul, eu nu l-am influentat cu nimic. Apoi, desigur, ca fiecare parinte i-am dat cateva sfaturi. Dar e normal sa joace fotbal, a crescut in acest mediu.

Daca va ajunge in Italia? In acest sezon pot sa va spun ca va ramane la noi, va juca in nationala de juniori si poate chiar va debuta la Viitorul. Dupa aceea vom vedea...", a incheiat Hagi.

16 ani are Ianis Hagi, fotbalist in care chiar selectionerul Victor Piturca isi pune mari sperante.

Acesta i-a cerut public "Regelui" sa nu-l mai protejeze si sa-l trimita la prima echipa a Viitorului, pentru a juca in Liga 1.

M.D.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Hagi interviu Italia, #Ianis Hagi transfer, #Hagi Ianis transfer , #Ianis Hagi