Gheorghe Zamfir: Romanii devenisera niste viermi sociali in timpul comunismului

Duminica, 30 Decembrie 2012, ora 20:37
3680 citiri
Gheorghe Zamfir: Romanii devenisera niste viermi sociali in timpul comunismului

Maestrul Gheorghe Zamfir este de parere ca romanii devenisera, in timpul comunismului, o clasa de "viermi sociali", carora li se dirijau miscarile si gandirea.

"S-au creat in psihologia ultimilor 50 de ani ai romanilor niste blocaje, care au fost atat de ermetice si atat de dureroase, ca niste chingi de otel, care au strans spiritul, obligandu-l pe om sa se concentreze la non-valori: salarii, concediu. Pentru el, aceasta bucatica de cvasi-libertate care i s-a dat l-a facut sa creada ca el este foarte bine in carcasa lui, in limitarea vietii lui, serviciu-acasa, serviciu-acasa.

Dar daca pui acel acasa si iti dai seama ca atunci romanul avea voie la un bec, pe care il muta din bucatarie in sufragerie, din sufragerie in baie, din baie pe hol si ca nu avea voie sa se uite la televizor decat de la 8:00 la 10:00, ca nu aveai voie sa te uiti decat la emisiunile ceausiste, la muzica (sic!) care era nociva, distrugatoare si halucinanta, pentru ca nu ascultai decat cantece de partid, 24 din 24 de ore. Nu ascultai altceva decat cantece de partid. Era un ermetism demential, satanic, diabolic, luciferian", a spus, in cadrul unei emisiuni de la B1 TV, artistul Gheorghe Zamfir

De asemenea, maestrul a adaugat ca pierderea monarhiei a fost una dintre cele mai mari drame din istoria tarii noastre. "Regret enorm 1947, 30 decembrie, pentru ca de acolo a inceput adevarata tragedie a Romaniei. Abdicarea fortata a regelui si pierderea monarhiei a fost cel mai mare cataclism prin care a trecut societatea romana de la Decebal incoace.

Acolo, romanii au luat numai 15% din teritoriu, ii interesa numai aurul de la Crisuri, argintul, bogatiile, ca sa salveze coroana de la colaps si Imperiul Roman de la cadere. Si s-au salvat cu aurul si argintul nostru. Dar din 1947, de cand am pierdut monarhia, noi am intrat in aceasta perioada si de aici romanul a intrat in miscarea lui de vierme social. Era un vierme dirijat. I se dirija gandirea, miscarea, directia", a adaugat artisul Gheorghe Zamfir.

I.S.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...
Comentarii