Ciclonul „Daniel” a făcut ravagii în Grecia. Atenționare de călătorie a MAE pentru mai multe zone calamitate

Joi, 07 Septembrie 2023, ora 17:04
13501 citiri
Ciclonul „Daniel” a făcut ravagii în Grecia. Atenționare de călătorie a MAE pentru mai multe zone calamitate
Sunt probleme şi în ceea ce priveşte transportul aerian şi cel maritim FOTO Twitter

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde sunt mai multe zone calamitate, iar circulaţia este restricţionată, în urma ciclonului ”Daniel”.

Sunt probleme şi în ceea ce priveşte transportul aerian şi cel maritim.

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că, în urma fenomenelor meteo puternice cauzate de ciclonul ”Daniel”, există numeroase drumuri naţionale şi autostrăzi afectate. Astfel, a fost afectată infrastructura de transport şi comunicaţii din zonele Volos, Magnisia, Trikala, Karditsa, Telion şi Insula Skhiatos, fiind înregistrate dificultăţi inclusiv la transportul aerian şi cel maritim.

Poliţia elenă a dispus restricţii de circulaţie pe mai multe tronsoane, după cum urmează:

- strada Larisis, în Volos, pe ambele fluxuri de trafic, de la sensul giratoriu cu bulevardul Athinon până la intersecţia cu şoseaua de centură Volos, precum şi drumul naţional Volos - Larissa)

- drumul judeţean Rizomylos - Kanalia, de la intersecţia cu PEO Larissa - Volos până în satul Kanalia

- drumul judeţean Volos - Kanalia, de la Melissatika la satul Kanalia

- drumul judeţean Agia-Volos, de la satul Kanalia până la linia administrativă cu regiunea Magnesia, respectiv satul Kalamaki din prefectura Larissa

- drumul local Stefanovikeio - Megalo Monastiriou, de la intersecţia cu drumul naţional Volos - Larissa până la satul Megalo Monastiri

- drumul judeţean Velestinou - Mikro Perivolaki din satul Chloe până la limita administrativă cu prefectura Magnesia (satul Agrokipio)

- şoseaua Larissa-Volos, de la intersecţia cu satul Chloe până la satul Stefanovikio

- accesul vehiculelor este interzis în regiunea Trikala, cu excepţia reţelei rutiere care conectează localităţile Ioannina şi Grevena cu unitatea regională Larissa, astfel: drumul naţional Ioannina – Trikala – Larissa; drumul naţional Grevena – Mourgani; drumul naţional Ioannina – Trikala – Larissa.

- circulaţia vehiculelor este interzisă pe teritoriul prefecturii Karditsa, cu excepţia porţiunii din autostrada E-65 aflată în responsabilitatea Poliţiei din Karditsa.

Au fost ridicate restricţiile pe reţeaua rutieră din insula Skiathos, cu excepţia zonelor Agia Paraskevi - Troulos - Platanias, unde circulaţia este în continuare oprită.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că datele oficiale actualizate referitoare la evoluţia fenomenelor meteorologice extraordinare sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Naţionale elene de Meteorologie: www.emy.gr

De asemenea, Secretariatul General al Protecţiei Civile a emis un set de recomandări şi măsuri care trebuie urmate de către toate persoanele în această perioadă pentru a se proteja de riscurile care decurg din apariţia fenomenelor meteorologice severe disponibil pe site-ul https://civilprotection.gov.gr.

Se recomandă cetăţenilor români să respecte întocmai instrucţiunile autorităţilor elene responsabile, iar în cazul în care se confruntă cu o situaţie de pericol iminent să utilizeze numărul unic de urgenţă 112.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Minunea trăită de un bolnav de cancer în stadiu terminal: câți ani a supraviețuit după ce s-a mutat într-o „zonă albastră”. Aceste regiuni sunt și în Europa
Un bărbat bolnav de cancer în fază terminală medicii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. S-a întors în Icaria, Grecia - o zonă albastră - și a mai trăit încă trei...
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
#Grecia, #ciclon, #atentionare calatorie, #atentionare calatorie Grecia , #Grecia