Scandal monstru în trafic între un șofer STB și unul de la o companie de Ride Sharing. „Mi-a reproșat că am spart greva și am ieșit la lucru” VIDEO

Luni, 31 Ianuarie 2022, ora 18:36
4784 citiri
Scandal monstru în trafic între un șofer STB și unul de la o companie de Ride Sharing. „Mi-a reproșat că am spart greva și am ieșit la lucru” VIDEO
Șoferii STB au fost în grevă FOTO Facebook/ Vitalie Cojocari

Un șofer de la STB a fost implicat într-un conflict cu un șofer de la o companie de Ride Sharing în București.

Imaginile au fost filmate de șoferul de autobuz și postate pe Facebook de jurnalistul Vitalie Cojocari.

Incidentul vine la aproximativ două săptămâni de la greva STB. Șoferul mașinii i-ar fi reproșat celui de la STB că a „spart” greva. Cearta a început după ce șoferul autobuzului nu a avut loc să intre în stație din cauza mașinii care staționa.

Șoferul a urmărit autobuzul în trafic și cei doi au continuat să se certe.

„Atenție, nu dați click pe clip dacă aveți copii în preajmă!

Veți vedea un șofer de autobuz într-un conflict cu un șofer al unei companii de Ride Sharing.

Cel din urmă i-a reproșat că a renunțat la grevă.

Acum o săptămână vă arătam niște imagini unde doi bărbați extrem de agresivi certau un șofer de troleibuz. Unul a lovit ușa mașinii cu piciorul.

Poliția nu a reușit să-i identifice, deși a anunțat că îi caută. Cei care mi-au trimis imaginile atunci credeau că bărbații ar fi fost supărați că șoferul de troleibuz se afla pe traseu, ci nu la protest cu alți angajați STB.

Nu știm dacă este așa, până nu ne anunță poliția cine sunt indivizii.

De curând am primit alte imagini. Aceste imagini. Vă avertizez încă o dată, conțin limbaj licențios și comportament antisocial.

Am editat clipul pentru a acoperi înjurăturile, dar și momentul în care individul își scoate la iveală părțile intime.

Am discutat cu șoferul autobuzului respectiv. Nu o să-i dau numele. Spune că îi este frică de repercusiuni.

Iată ce mi-a povestit.

”În seara zilei de 24 ianuarie, ora 18.12, mă aflam la volanul autobuzului 282 în zona Gării de Nord.

La colțul intersecției, înainte de a face dreapta și de a intra în refugiul special semnalizat cu stâlpi din plastic, un șofer al unei companii de Ride Sharing își aștepta clientul. Mi-am dat seama că este Ride Sharing deoarece avea licențele lipite pe luneta mașinii.

L-am atenționat cu luminile apoi l-am claxonat să-mi facă loc să intru in stație deoarece autobuzul are 12 metri lungime și nu poți lua viraj în scurt.

Reacțiile sale au fost cele pe care le-ați văzut.

M-a urmărit apoi până la capătul liniei, la Gara Basarab și m-a șicanat în trafic.

Când am ajuns la capătul liniei, înainte de a intra în refugiul destinat autobuzelor, am avut iar discuții cu respectivul.

După ce i s-a urcat clientul în mașină, o doamnă mai în vârstă, am avut o a treia discuție.

Mi-a reproșat că am “spart greva” și am ieșit la lucru. Mi-a reproșat ca i-aș fi amenințat copilul.

Eu nu-l cunosc, nu știu cine este.

La întoarcere, în dreptul Gării de Nord, intersecția cu Bulevardul Grivița, era un echipaj de poliție rutieră. Acesta avea oprite 2 mașini pentru diverse nereguli. Am oprit, am raportat ce s-a întâmplat, i-am arătat filmulețul domnului polițist. Acesta a notat numărul de înmatriculare B 114 NTY.

A zis că imediat ce termină de rezolvat problema cu cele 2 mașini oprite va anunța prin stație să-l urmărească. Am plecat în cursă, nu știu ce a urmat.”

Deocamdată nu știu cine este șoferul și pentru ce companie de Ride Sharing lucrează. Nu cunosc ce are de spus despre scandalul în care a fost implicat. De ce i-a reproșat șoferului STB că a ”spart greva”? De ce și-a arătat părțile intime în public?

Dacă o să am reacții de la el, de la compania de Ride Sharing, de la poliție - revin cu acestea.

Una peste alta, astăzi, Consiliul General al Municipiului București a votat demisia lui Vasile Petrariu, șeful sindicatului STB, din funcția de consilier general PSD”, a scris pe Facebook jurnalistul Vitalie Cojocari.

Societatea de Transport București (STB) este principalul operator de transport public din București și Ilfov, ce dispune de aproximativ 2.000 de vehicule: autobuze, troleibuze și tramvaie.

STB a trecut printr-o grevă majoră a angajaților, care timp de cinci zile au refuzat să iasă pe traseu, drept urmare transportul în comun în Capitală a fost paralizat, singurele variante rămase ale bucureștenilor fiind metroul sau taxiul.

Greva de la STB a început joi, 20 ianuarie, și a fost declarată ilegală prin două hotărâri ale Tribunalului București. Angajații STB cer demisia directorului Adrian Criț, piese noi de schimb pentru autobuze, troleibuze și tramvaie și un nou contract colectiv de muncă. Mai mult, Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri, este considerat "creierul" grevei spontane, care s-a încheiat marți, 25 ianuarie.

Consiliul de administrație al STB este format din 15 membri, iar din conducerea executivă fac parte 8 persoane. De asemenea, există 6 organizații sindicale în STB, dar numai Sindicatul Transportatorilor din București, cel condus de Vasile Petreanu, este cel reprezentativ.

Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Instructor de yoga din București implicat în trafic de persoane. Ar fi câștigat 1,4 milioane de euro după ce a exploatat sexual 8 victime
Cinci persoane au fost reţinute, în dosarul care vizează infracţiuni sexuale şi în care este implicat un instructor de yoga din Bucureşti. Anchetatorii au dispus sechestru asupra a 10...
#greva stb, #sofer stb, #ride sharing, #Bucuresti , #stiri sociale