DIICOT cere inca un aviz de urmarire penala pe numele lui Seres

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 14:51
1469 citiri
DIICOT cere inca un aviz de urmarire penala pe numele lui Seres

Procurorii DIICOT au adresat miercuri Senatului o noua cerere de aviz pentru incepererea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, de data aceasta in "Dosarul Hidroelectrica", anunta Realitatea TV.

In comunicatul Parchetului instantei supreme se arata ca "In temeiul prevederilor art. 109 alin 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministeriala si a dispozitiilor Deciziei nr.270 din 10 martie 2008 a Curtii Constitutionale, Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a sesizat Senatul Romaniei in vederea formularii cererii de urmarire penala pentru senatorul Seres Ioan Codrut, sub aspectul savarsirii infractiunii de sprijinire a unei asociatii infractionale si favorizarii la comiterea infractiunii de subminare a economiei nationale in dosarul nr.151/D/P/2007 al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism", se arata intr-un comunicat al Parchetului instantei supreme.

In acest dosar, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de mai multe persoane cu rol decizional in cadrul SC Hidroelectrica SA.

Marti, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a cerut Senatului aviz pentru declansarea urmaririi penale impotriva lui Codrut Seres in dosarul 147/D/P/2007 al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, pentru sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transfrontalier si tradare prin transmitere de secrete.

Seres a declarat pentru Realitatea TV ca nu poate fi vorba de o simpla coincidenta faptul ca aceste solicitari ale procurorilor vin chiar in momentul in care el si-a depus candidatura Primaria Baia Mare.

"Aceste cereri puteau fi trimise intr-o singura zi, pentru ca vin tot de la procurorul general nu din alte parti. Si, in al doilea rand, puteau fi trimise acum o saptamana, acum doua saptamani si nu una in ziua in care imi depun candidatura si inca una semnata de aceeasi persoana in urmatoarea zi, cu intentia clara de a permanentiza murdarirea sau toate chestiunile acestea de justitie televizata", a comentat Seres, la Realitatea TV.

El a precizat ca este vorba despre aceleasi dosare de acum un an, dosare in cazul carora a fost deja la Parchet pentru a da declaratii, dupa care nu s-a mai intamplat nimic.

Seres considera ca Parlamentul "va face ceea ce probabil vor cere celelalte institutii ale statului".

Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Vești proaste pentru Ion Iliescu. Avocat: „Vârsta înaintată nu e o scuză pentru răspunderea penală”
Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost informat că este urmărit penal pentru infracţiuni împotriva umanității. În vârstă de 94 de ani, Iliescu a cerut audierea la domiciliu,...
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
Redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor. ÎCCJ va judeca conflictul de competență
ÎCCJ va judeca, marţi, 23 aprilie, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi penale în legătură cu modul în care...
#DIICOT, #urmarire penala, #aviz, #Codrut Seres , #stiri Hidroelectrica