Au fost prinși hoții care au furat un terminal ATM bitcoin dintr-un restaurant din București. Cum au încercat să scape de poliție

Marti, 27 Februarie 2024, ora 15:40
2115 citiri
Au fost prinși hoții care au furat un terminal ATM bitcoin dintr-un restaurant din București. Cum au încercat să scape de poliție
Unul dintre hoții ATM-ului a fost prins încă din luna ianuarie, iar partenerul său a fost prins luni pe aeroportul Otopeni

Poliţistii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigații Criminale au prins un bărbat, în vârstă de 26 de ani, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare în lipsă, acesta fiind cercetat într-un dosar penal de furt calificat, cu un prejudiciu estimat la 87.500 de lei.

”În fapt, la data de 19 ianuarie 2024, poliţiști din cadrul Secţiei 4 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 03.30, din incinta unui restaurant, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi fost sustras un terminal ATM bitcoin”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către doi bărbați, în vârstă de 26, respectiv 35 de ani.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în urma unei înțelegeri prealabile, cei doi bănuiți ar fi închiriat un autoturism din străinătate, apoi ar fi achiziționat instrumente specifice spargerii și transportului bancomatului. Ulterior, ar fi supravegheat locația vizată, pentru stabilirea detaliilor necesare punerii în aplicare a rezoluției infracționale. De asemenea, la momentul comiterii faptei, ar fi distrus o cameră de supraveghere video, pentru a nu fi surprinsă activitatea acestora.

La data de 24 ianuarie 2024, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, bărbatul de 35 de ani a fost depistat în incinta unui aeroport din Capitală, în timp ce încerca să părăsească țara, pentru a se sustrage urmăririi penale, fiind condus la audieri.

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, față de acesta fiind dispusă, ulterior, măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cu privire la celălalt bănuit, în vârstă de 26 de ani, a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă.

Astfel, au fost demarate activități specifice în vederea depistării acestuia.

Întrucât existau date și indicii că bărbatul de 26 de ani ar fi părăsit teritoriul tării noastre, iar în cursul zilei de 26 februarie 2024 intenționează să revină, acesta a fost depistat în incinta unui aeroport, la momentul debarcării.

Cel în cauză a fost încarcerat în arestul Poliției Capitalei, urmând a fi efectuate activităţi procedurale în cadrul dosarului penal.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Femeie urmărită în trafic de soț și bătută prin geamul spart al mașinii. Unde a fost prins agresorul
Poliția Capitalei a anunțat că un bărbat de 53 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce şi-a urmărit soţia în trafic, a spart geamul maşinii şi a lovit-o. A fost...
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
#hoti ATM metode, #Bitcoin, #Politia Capitalei , #hoti