Peste 190.000 de euro furați din mai multe mașini parcate în București. Banii erau lăsați de șoferi în torpedo VIDEO

Luni, 28 August 2023, ora 15:17
3119 citiri
Peste 190.000 de euro furați din mai multe mașini parcate în București. Banii erau lăsați de șoferi în torpedo VIDEO
Percheziții în București și Ilfov la hoții care au dar atacul în mai multe mașini din Capitală FOTO captură video

Trei indivizi, suspectați că au dat atacuri în București de unde au furat aproape 200.000 de euro din mai multe mașini parcate, au fost reținuți de polițiști în urma unor percheziții care au avut loc, luni dimineață în Capitală, dar și în județul Ilfov.

Cea mai mare captură a hoților a fost de 183.000 de euro, bani lăsați de proprietar în torpedoul unei mașini parcate pe o stradă din Sectorul 2.

”La data de 28 august 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale au pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de furt calificat, prejudiciul fiind de 193.000 de euro.

Din cercetările efectuate, cu sprijinul colegilor serviciilor de investigații criminale - Sectoarele 1 și 4, s-a stabilit că, în perioada 09 iunie 2023 - 31 iulie 2023, la intervale diferite de timp, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 44 și 52 de ani, prin intermediul unor dispozitive electronice, de captare a semnalului emis de telecomenzile aferente sistemelor de închidere centralizată, ar fi dezasigurat portierele a trei autoturisme, din interiorul cărora ar fi sustras diverse sume, cauzând un prejudiciu total de 193.000 de euro (dintr-o mașină fiind sustrași 180.000 de euro)”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Astfel, din probatoriul administrat a reieșit faptul că, la data de 9 iunie 2023, în jurul orei 14.30, bărbatul de 52 de ani, ajutat de bărbatul de 44 de ani, care ar fi asigurat locul, ar fi pătruns, dezasigurând portierele prin intermediul unor dispozitive electronice, în interiorul unui autoturism, parcat la o adresă din Sectorul 1, iar din interior ar fi sustras 10.000 de lei, precum și 5.000 de euro și 500 de dolari. În acest interval, cel de-al treilea bănuit ar fi așteptat în apropiere, în interiorul unui autoturism, apoi le-ar fi facilitat celor doi deplasarea cu mașina, arată sursa citată.

Totodată, la data de 12 iulie 2023, în jurul orei 10.00, prin aceeași metodă, bărbatul de 52 de ani, cu sprijinul bănuitului de 44 de ani, care ar fi asigurat locul faptei, ar fi pătruns în interiorul unei alte mașini, parcată în Sectorul 4, iar din torpedou ar fi sustras 32.000 de lei. Ulterior, cel de-al treilea, care ar fi asigurat și el locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina.

În ultima zi a lunii iulie, în jurul orei 14.30, în timp ce bărbatul de 44 de ani asigura locul, pentru a nu fi surprinși, cel de 52 de ani ar fi pătruns, tot prin metoda precizată, în interiorul unui autoturism, parcat la o adresă din Sectorul 2, iar din torpedou ar fi sustras un plic ce conținea aproximativ 180.000 de euro. Și de această dată, bărbatul de 47 de ani, care ar fi asigurat locul, le-ar fi facilitat deplasarea cu mașina, imediat după săvârșirea faptei.

În toate situațiile, cei trei bănuiți ar fi purtat măști medicinale pentru a nu fi recunoscuți, se arată în documentul citat.

Luni, 28 august 2023, au fost puse în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, precum și sume de bani.

De asemenea, au fost depistați doi dintre bănuiți.

Cu privire la bărbatul de 44 de ani sunt efectuate activități specifice, pentru depistarea acestuia.

Cei doi bărbați au fost conduși la audieri.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat.

Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Horoscop zilnic. Sâmbătă, 27 aprilie. Zodia care va pleca într-o călătorie
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec:...
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Circulația feroviară, dată peste cap după ce o locomotivă s-a stricat. De la Pitești până în București un tren a făcut peste 5 ore
Bine ați venit în România! Avem o mică întârziere! Așa se salutau călătorii care mergeau cu trenul de la Pitești spre București după ce au aflat că au de așteptat câteva ore pentru a...
#hoti, #masini, #bani, #Bucuresti , #hoti