Iahtul-submarin, noua modă în lumea bogaților

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 01:30
8360 citiri
Iahtul-submarin, noua modă în lumea bogaților
Carapace iaht submarin/ FOTO: thisiswhyimbroke.com

Carapace, iahtul-submarin cel mai luxos hibrid din lume, poate sta sub apă timp de 10 zile. Mastodontul este ecologic, funcționând cu hidrogen și electricitate

Super-iahtul submarin, cel mai luxos hibrid din lume, cu un centru spa și un club de sănătate la bord, poate naviga până la 300 de metri sub apă și poate rezista până la 10 zile, scrie The Sun.

Prezentat ca o "nouă clasă de megaiahturi", Carapace, cu trei niveluri, se mândrește cu zone de divertisment masive, un lounge și un bar.

Un concept detaliat de design pentru super-iahtul-submarin include, de asemenea, o piscină și un club de plajă.

Se spune că este capabil să își atingă obiectivele hibride cu ajutorul unei structuri ușoare din aluminiu, lungă de 78 de metri, care sigilează nava în timp ce se deplasează sub apă.

Iahtul și-a câștigat numele datorită aspectului său asemănător cu cel al unei broaște țestoase de mare.

Arhitectul naval italian Elena Nappi, care a proiectat Carapace, a declarat: "Lumea submarinelor de lux este una dintre ultimele frontiere în domeniul experimentelor.

De foarte multe ori, proprietarii de iahturi caută soluții originale pentru a le putea oferi prietenilor și familiei lor ceva special și, cu siguranță, o croazieră de scufundări de acest tip este ceva fără precedent pe piața superiahturilor."

Construirea Carapace ar veni cu un preț ridicat de 300 de milioane de dolari pe care puțini și l-ar putea permite, dar este relativ ieftin în comparație cu superiahtul Tesla de 700 de milioane de dolari care nu a fost încă realizat.

Superiahtul se va deplasa cu o viteză de până la 16 noduri deasupra apei și de 13 noduri în timpul scufundării, scufundându-se la aproximativ aceeași adâncime ca un submarin nuclear.

Acesta este prevăzut cu un heliport care se transformă într-o zonă de relaxare cu o piscină infinită, o zonă de bar care va fi în mod sigur aprovizionată cu cele mai bune și mai scumpe băuturi alcoolice și o zonă de living cu scaune de pluș.

Super-iahtul are o sală de mese luxoasă cu un "acoperiș solar" care afișează în direct viața acvatică din jurul submarinului.

O zonă de lounge extravagantă, cu un pian cu coadă, cabine private de lux și băi proprii, precum și un apartament VIP cu sală de gimnastică și sală de spa atașate vor face din Carapace un refugiu idilic pentru cei foarte puțini oameni care au bani de cheltuit.

Mastodontul masiv este, de asemenea, ecologic, funcționând cu hidrogen și electricitate.

Nappi a declarat pentru CNN că are în vedere ca yahtul să închiriat pentru călătorii private sau folosită pentru întâlniri de afaceri care necesită "discreție totală".

Și compania de ambarcațiuni Migaloo spune că revoluționează lumea vaselor de lux cu planurile pentru propriul său superiaht submersibil.

Vasul său uriaș de 282 de metri va avea un heliport, un cinematograf, o cramă și o bibliotecă și va fi capabil să se scufunde la 457 de metri adâncime timp de săptămâni întregi.

Pentru comparație, principalul submarin al Marinei Regale Britanice, HMS Astute, pare a fi un mic copil, cu o lungime de 96 de metri.

Deși, evident, submarinele private pentru superiaht nu au voie să transporte arme, ele sunt capabile să facă aproape tot ceea ce poate face omologul său militar.

De fapt, Migaloo spune că submarinele sale ar fi de fapt mai rapide decât HMS Astute - acestea pot atinge viteze de 40 de noduri atunci când sunt scufundate, în timp ce mândria și bucuria Marinei Regale se deplasează la doar 30 de noduri.

Submarinele au, de asemenea, spațiu la bord pentru mai multe jet-ski-uri, două mini-submarine de șase persoane și 16 metri lungime, elicopterul și mai multe camere de vizionare subacvatică.

Un interior de lux dispune de o sală de mese cu 36 de locuri, cu pereți de sticlă, care le permite oaspeților să fie complet scufundați în lumea subacvatică în timp ce mănâncă.

Migaloo se mândrește cu o impresionantă locuință privată de 6889 de metri pătrați pentru proprietar, precum și cu 3280 de metri pătrați de spații de recepție și 1312 metri pătrați de cazare pentru oaspeți.

Fondatorul și directorul executiv al Migaloo, Christian Gumpold, a dezvăluit că nava ar putea costa proprietarul său peste 2 miliarde de dolari.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#iaht, #submarin, #lux miliardari, #plimbari , #stiri externe