Veteranul militar care a simulat folosirea unui scaun cu rotile timp de 20 de ani. Suma fabuloasă pe care a reușit să o strângă

Duminica, 28 Ianuarie 2024, ora 23:47
4774 citiri
Veteranul militar care a simulat folosirea unui scaun cu rotile timp de 20 de ani. Suma fabuloasă pe care a reușit să o strângă
Persoană într-un scaun cu rotile FOTO Pixabay

Un veteran a recunoscut că timp de 20 de ani a pretins a fi în scaun cu rotile pentru a încasa peste 660.000 de dolari în beneficii pentru o vătămare fictivă, după ce a fost prins "mergând normal" în urma unor vizite la biroul său pentru veteranii de război.

Christopher Stultz, din New Hampshire, în vârstă de 49 de ani, a pledat vinovat joi, 25 ianuarie, pentru formularea de declarații false către Departamentul pentru Veteranii de Război, în 2003, pentru a obține un grad de invaliditate de 100%, conform Biroului Procurorului Statelor Unite.

Schemele elaborate ale lui Stultz au început în ianuarie 2003, când a spus Veteranilor că nu-și poate folosi picioarele după ce a părăsit serviciul militar, obținând astfel un grad semnificativ de invaliditate.

Un grad de invaliditate de 100% variază în prezent între 3.800 și 4.200 de dolari lunar, dar compensația a fluctuat de-a lungul anilor.

Stultz a obținut, de asemenea, fonduri prin intermediul Programului de Echipamente Auto Adaptive al VA pentru a achiziționa "mașini speciale și adaptări auto concepute pentru a ajuta veterani cu probleme de mobilitate", scrie nypost.com.

Stultz, un profesor de grădiniță la Școala Elementară Antrim, a primit 662.871,77 dolari în beneficii de la VA la care nu avea dreptul între ianuarie 2003 și decembrie 2022, susțin oficialii.

Înainte să=și recunoască minciunile, Stultz a fost înregistrat de mai multe ori mergând fără să aibă nevoie de un scaun cu rotile sau alt dispozitiv de mers pentru a se deplasa.

În octombrie 2021, Stultz a fost văzut folosindu-și scaunul cu rotile la Centrul Medical VA din Jamaica Plain, Boston, doar pentru a-l ridica în mașină și a pleca câteva momente mai târziu.

Apoi, s-a dus la un centru comercial, unde a fost văzut mergând normal, fără scaunul cu rotile.

Procurorii au declarat că Stultz a fost apoi "supravegheat în mai multe rânduri" de la primul incident.

Veteranul a fost înregistrat mergând normal prin mall fără să aibă nevoie de ajutor în octombrie 2022.

Mai mulți oameni care îl cunoșteau pe Stultz încă din anii 2000 au împărtășit anchetatorilor că nu l-au văzut niciodată având nevoie de un scaun cu rotile sau alt ajutor pentru mers.

Când a fost confruntat de autoritățile de aplicare a legii cu privire la mobilitatea sa, Stultz a recunoscut că poate folosi ambele picioare și că știa că primea în mod greșit beneficiile suplimentare, așa cum arată documentele.

Profesorul a fost oficial acuzat pe 13 septembrie 2023 că a făcut declarații false.

Data sentinței lui Stultz a fost stabilită pentru 6 mai 2024. Acesta se confruntă cu o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare și trei ani de eliberare condiționată.

De asemenea, i se poate ordona să restituie integral fondurile pe care le-a primit fraudulos de-a lungul anilor.

Departamentul Afacerilor pentru Veterani a început să lupte împotriva cererilor false de-a lungul anilor.

În septembrie 2023, Paul John "PJ" Herbert a fost inculpat de un juriu federal și arestat pentru un cap de acuzare de furt împotriva guvernului și un cap de acuzare de declarații false.

Herbert, un veteran al Marinei, a fost acuzat că a furat peste 344.000 de dolari în beneficii de dizabilitate militară și a depus o cerere pentru rănile suferite într-o explozie la marginea drumului care nu a avut loc.

Veteranul pretindea că a suferit o leziune cerebrală traumatică din cauza unui dispozitiv exploziv improvizat (IED) în timpul unei desfășurări în Irak, după încheierea Războiului din Golf, dar s-a dezvăluit că se „prezenta fals” drept un erou de război decorat rănit în linia datoriei.

Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Aniversare tristă pentru unul dintre veteranii tenisului masculin
Jucătorul francez de tenis Richard Gasquet (116 ATP) a pierdut joi meciul cu numărul 1.000 al carierei sale, înclinându-se în două seturi, 6-2, 7-5, în faţa italianului Lorenzo Sonego (52...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#inselatorie, #veteran, #scaun cu rotile, #bani stransi , #stiri internationale