Exoticul om de afaceri care vrea să cumpere Inter Milano

Marti, 07 Noiembrie 2023, ora 11:04
2432 citiri
Exoticul om de afaceri care vrea să cumpere Inter Milano
Thomas Zilliacus, finlandezul fost la Nokia care face afaceri în Singapore vrea să cumpere Inter Milano FOTO X

Omul de afaceri finlandez Thomas Zilliacus, un candidat surpriză şi în mare parte necunoscut pentru a prelua Manchester United, și-a declarat intenția de a cumpăra Inter Milano, scrie presa italiană.

"Vorbesc serios: săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare, actualul proprietar al lui Inter va primi o ofertă potrivită pentru a cumpăra clubul", a declarat el într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului La Repubblica.

Zilliacus susţine că a strâns 2,5 miliarde de euro pentru a cumpăra Inter Milano, liderul campionatului italian şi vicecampioană în ultima ediţie a Ligii Campionilor, graţie "unei mulţimi de investitori, mari şi mici, familii şi investitori instituţionali", ale căror nume şi naţionalităţi nu a dorit să le dezvăluie. Oferta, a explicat el, ar fi făcută de "XXICenturyCapital, o companie cu sediul în Singapore interesată de fotbal şi de modă".

Inter Milano, de 19 ori campioană a Italiei şi de trei ori câştigătoare a Ligii C1/Campioanelor, este controlată din 2016 de grupul chinez Suning şi de omul de afaceri Steven Zhang. Revista Forbes evaluează clubul italian la 1,03 miliarde de dolari (960 milioane de euro).

Zilliacus este un fost director executiv al Nokia, care susţine că şi-a construit averea în sectorul tehnologic asiatic. El locuieşte în Singapore, unde a înfiinţat în 1998 fondul de investiţii Mobile FutureWorks (MFW), specializat în noile tehnologii. Compania, care nu este listată la bursă, susţine că activează în domeniul reţelelor de socializare, al serviciilor de plată online, al sporturilor electronice, al videoclipurilor online şi al imobiliarelor. Oferta sa de cumpărare a clubului Manchester United nu a avut suces.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#Inter Milano, #oferta, #finlandez, #Nokia, #singapore, #zilliacus , #stiri Campionat European