Alegeri SUA: De ce a fost septembrie cea mai buna luna a lui Obama

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 23:32
1797 citiri
Alegeri SUA: De ce a fost septembrie cea mai buna luna a lui Obama

Barack Obama a strans in septembrie 181 de milioane de dolari pentru a-si finanta cursa electorala pentru Casa Alba, o suma record pentru campania prezidentiala americana in 2012, a anuntat sambata echipa sa de campanie.

Aceasta informatie intervine dupa ce, timp de mai multe luni, cu exceptia lunii august, tabara republicana a strans sume de bani care le-au depasit cu mult pe cele stranse de echipa lui Obama. Cifrele pentru septembrie ale echipei republicane nu erau inca anuntate sambata.

Cu o luna inaintea scrutinului din 6 noiembrie, aceasta suma ii va permite taberei lui Obama, care s-a bucurat deja de anuntul privind scaderea somajului in septembrie la cel mai mic nivel de la preluarea functiei de catre presedintele democrat in ianuarie 2009, sa isi mareasca numarul de clipuri electorale difuzate la televizor.

In afara de strangerea de fonduri, Mitt Romney poate sa conteze si pe un numar mai mare de "SuperPAC", comitete de sustinere independente finantate de companii si donatori bogati, care pot cheltui sume nelimitate pentru atacarea bilantului lui Barack Obama si promovarea candidatului republican.

Directorul echipei de campanie a lui Obama, Jim Messina, a transmis sambata aceasta informatie sustinatorilor presedintelui democrat printr-un e-mail. "Am vesti mari si vreau sa fiti primii care aflati", declara Messina in acest mesaj.

"Nu numai ca am depasit nivelul de zece milioane de donatori pentru campania din 2012 si Partidul Democrat - un record (...) -, ci am strans si 181 de milioane de dolari in septembrie de la 1,8 milioane de americani - dintre care peste 567.000 au participat pentru prima data. Este de departe cea mai buna luna a noastra de pana in prezent", a declarat el.

Potrivit lui Messina, donatia medie a fost in septembrie de 53 de dolari, iar 98 la suta din contributii au fost mai mici sau egale cu 250 de dolari.

Citeste si:
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR...
Guvernul Cîțu nu va cădea
Guvernul Cîțu nu va cădea
Oricât ar părea de ciudat, faptul că guvernul, prin demisia miniștrilor pluseriști și numirea unor miniștri interimari, și-a modificat coloratura politică nu înseamnă că el va cădea...
Sursa: MEDIAFAX