Coreea de Nord in ofensiva: Armele noastre nucleare, o sabie atotputernica

Duminica, 17 Martie 2013, ora 11:49
3290 citiri
Coreea de Nord in ofensiva: Armele noastre nucleare, o sabie atotputernica
Foto: slate.com

La o zi dupa ce Statele Unite au promis instalarea de noi receptori privind detectarea rachetelor pentru a evita un atac al Coreei de Nord, Phenianul a acuzat, sambata, Statele Unite de "politica ostila", sustinand ca nu-si va negocia programul nuclear.

"Armele nucleare ale Coreei de Nord servesc ca o sabie atotputernica si nepretuita pentru a proteja suveranitatea si securitatea tarii. Prin urmare, nici nu pot face subiectul vreunei discutii... cat timp persista amenintarea nucleara a Statelor Unite si politica lor ostila", a declarat ministrul de Externe al Coreei de Nord, citat de CNN.

Coreea de Nord se plange ca SUA au atacat-o cibernetic

Oficialul a dat vina pe Washington pentru ca tara sa "a ajuns in posesia rachetelor nucleare", deoarece "au excaladat tensiunea in Peninsua Coreeana pana la un nivel extrem". El a contestat ca Phenianul se foloseste de programul sau nuclear ca de o "moneda de schimb", pentru a obtine beneficii economice, precum ajutoare alimentare si umanitare.

"Ispita ieftina a Statelor Unite conform careia ar ajuta Coreea de Nord daca va face alte alegeri ar putea avea succes cu alte tari, dar este lipsita de sens pentru noi. Coreea de Nord nu are de gand sa negocieze cu Statele Unite pana nu renunta la politica ostila", a mai adaugat ministrul de Externe.

Coreea de Nord: Kim Jong Un a participat la exercitii militare cu munitie de razboi

Tensiunile din peninsula s-au escaladat din luna decembrie, cand Coreea de Nord a lansat cu succes, pentru prima data, o racheta cu raza lunga de actiune. Apoi, tensiunile au crescut la un nou nivel, dupa ce Phenianul a efectuat luna trecuta un nou test nuclear, determinand ONU sa anunte noi sanctiuni.

Pe acest front al razboiului rece, cea mai recenta salva a Washingtonului a venit vineri, cand seecretarul Apararii, Chuck Hagel, a anuntat ca vor fi instalati pana in 2017 inca 14 interceptori de rachete, numarul total crescand la 44, pentru a apara Coreea de Sud de un eventual atac al Nordului.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Coreea Nord arme nucleare, #Coreea Nord amenintari, #Coreea Nord SUA conflict , #Coreea de Nord