Protestele din Egipt continua: Sute de mii oameni, din nou pe strazi

Duminica, 30 Iunie 2013, ora 21:22
1180 citiri
Protestele din Egipt continua: Sute de mii oameni, din nou pe strazi

Sute de mii de opozanti ai lui Mohammed Morsi, presedintele islamist al Egiptului, au iesit, duminica, pe strazile din Cairo si din mai multe orase din tara, cerand demisia sefului statului, la doar un an de la instalarea acestuia in functie.

Egipt: Peste 22 de milioane de oameni cer demisia presedintelui

Agentia Associated Press, citata de Yahoo News, transmite ca exista pericolul izbucnirii unor ciocniri violente intre sustinatorii Fratilor Musulmani si opozantii regimului lui Morsi.

Egiptenii s-au adunat cu steaguri si pancarte in Piata Tahrir din Cairo, un loc simbol al eliberarii de sub fostul regim, cel al lui Hosni Mubarak.

In acelasi timp, zeci de mii de oameni, printre care si numerosi copii, batrani sau femei, au pornit in mars catre Piata Tahrir si catre palatul prezidential. Unii dintre ei au venit dotati cu corturi si planuiesc sa ramana peste noapte acolo.

Locuitorii din cladirile din apropiere i-au ajutat sa treaca mai usor peste caldura de afara, stropindu-i cu apa. De asemenea, acestia si-au aratat sustinerea fluturand steaguri si scandand mesaje impotriva presedintelui.

De partea cealalta, mii de sustinatori ai lui Morsi au facut o demonstratie in fata palatului Heliopolis, ca sa-si arate sprijinul fata de regimul islamist al presedintelui. Acestia si-au confectionat armuri si si-au pus casti de protectie pentru a se apara de posibilele atacuri violente.

Manifestatiile de astazi vin in contextul aniversarii unui an de la instalarea in fruntea tarii a primului presedinte ales prin vot liber si exista temeri ca acestea vor scapa de sub control.

In ultima saptamana, sapte persoane au murit in confruntarile izbucnite pe strazile din Egipt. Printre victime se numara si un cetatean american. De asemenea, alte sute de persoane au murit, cele mai multe in orasele din Delta Nilului si in Alexandria.

SUA isi retrag diplomatii din Egipt, din cauza violentelor

In acest context, Statele Unite si-au retras o mare parte din personalul diplomatic si consular, pana cand situatia se va ameliora. In plus, autoritatile americane au transmis populatiei sa evite calatoriile in Egipt.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#proteste violente Egipt, #manifestatii strada Cairo, #violente strada Piata Tahrir, #demisie Mohammed Morsi , #Egipt
Comentarii
Poza grob
grob
rank 5
De unde faceti rost de poze d-astea cu demonstranti numa un zambet
Poza grob
grob
rank 5
@the_catcher_in_the_rye - M-am prins: white trash! Cu milioanele in