Exorcistul-sef al Vaticanului ii multumeste Papei Benedict al XVI-lea

Autor: Ana Ilie
Sambata, 16 Februarie 2013, ora 23:22
3533 citiri
Exorcistul-sef al Vaticanului ii multumeste Papei Benedict al XVI-lea

Exorcistul-sef al Vaticanului i-a multumit Papei Benedict al XVI-lea, pentru ca a deschis calea exorcismelor, nu doar pentru cei posedati de diavol, ci si pentru cei chinuiti de el.

"Benedict a tinut o audienta cu exorcisti din intreaga lume si ne-a binevenit cu cuvinte de mare, mare incurajare", a spus Gabriel Amorth, caree se lupta cu diavolul pentru dioceza Roma de 27 de ani, intr-un interviu acordat canalului italian religios TV2000, potrivit France24.

"El a continuat sa ne incurajeze. Papa a facut multe pentru a revizui procedurile... si ne-a dat rugaciuni puternice care servesc exorcizarii", a continuat Amorth.

Laudele lui Amorth au venit dupa ce pontiful de 85 de ani a anuntat ca va demisiona la 28 februarie, deoarece varsta inaintata nu-i mai permite sa-si indeplineasca obligatiile.

Perioada cat Benedict a fost papa a fost zguduita de scandaluri privind abuzurile sexuale si diviziuni in randul Bisericii, iar Amorth a dat vina, anterior, pe munca diavolului pentru acestea.

Drept cardinal, Joseph Ratzinger a ajutat la reformarea catehismului Bisericii Catolice pentru a "largi frontul luptei impotriva lui Satan... nu numai in cazurile de posedare diabolica a oamenilor si in toate cazurile de perturbari provocate de diavol, si asta inseamna 90% din cazuri", a aratat Amorth.

Exorcistul a precizat ca sunt foarte rare cazurile de posesie deplina de catre diavol, insa a vazut victime care "merg pe pereti, se tarasc pe podea precum sarpele".

Perturbarile provocate de diavol au devenit "extrem de raspandite".

"Oamenii merg la vrajitori, la ghicitori, la cei care se numesc exorcisti... a devenit o problema, deoarece cand cineva doreste un exorcist, nu sunt foarte multi si sunt prost pregatiti", spune acesta.

Asociatia Exorcistilor are dificultati si pentru ca "actul exorcismului a fost suspendat timp de secole, si cu toate ca exista o cerere enorma de exorcisti, sunt preoti si episcopi care nu cred in asta".

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...