Ministrul japonez de Finante si-a dat demisia

Marti, 17 Februarie 2009, ora 15:04
1114 citiri
Ministrul japonez de Finante si-a dat demisia
Foto: Reuters

Shoichi Nakagawa, ministrul japonez de Finante, si-a dat demisia marti dimineata dupa ce a fost fortat sa nege ca a venit sub influenta bauturilor alcoolice la conferinta G7.

Comportamentul ministrului japonez a lasat o impresie negativa mai ales asupra prim-ministrului Taro Aso, exact in an electoral. Premierul Japoniei, Taro Aso, a afirmat ca ministrul Kaoru Yosano ii va succeda lui Nakagawa, in postul de ministru de Finante, informeaza agentia Reuters.

Scandalul creat de comportamentul lui Shoichi Nakagawa in cadrul conferintelor G7, urmat de demisia ministrului de Finante, vin in cel mai nepotrivit moment pentru premierul japonez Aso, a carui imagine publica s-a prabusit, doar intr-o singura zi, cu peste 10 procente.

In acest caz, comportamentul lui Shoichi Nakagawa la G7 ar putea afecta si rezultatul viitoarelor alegeri din Japonia, unde Partidul Liberal Democratic este in pericol de a pierde alegerile dupa mai bine de jumatate de secol de guvernare neintrerupta.

Initial, ministrul japonez de Finante, Shoichi Nakagawa, a anuntat ca isi va da demisia in urmatoarele saptamani, dupa ce a fost acuzat ca a fost in stare de ebrietate, sambata, in timpul conferintei de dupa reuniunea G7, desfasurata in week-end la Roma.

El a precizat luni ca isi va parasi functia dupa ce Parlamentul va adopta bugetul de stat pe 2009-2010, buget care ar trebui sa fie votat pana in 31 martie.

De asemenea, ministrul japonez de Finante a dezmintit ca bause alcool, spunand ca starea sa era cauzata de medicamente contra racelii.

Cunoscut pentru inclinatiile sale bahice, inaltul demnitar a venit aparent in stare de ebrietate la o conferinta de presa dupa terminarea reuniunii ministrilor de finante si guvernatorilor bancilor centrale ai tarilor din G-7, sambata, la Roma.

Canalele de televiziune i-au transmis in direct privirea voalata, vorbirea sovaitoare, incapacitatea de a-si termina frazele, parand chiar sa atipeasca in mai multe randuri.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Soția premierului spaniol ar putea scăpa de ancheta care l-a determinat pe Pedro Sanchez să se gândească la demisie. Cererea Parchetului din Madrid
Soția premierului spaniol ar putea scăpa de ancheta care l-a determinat pe Pedro Sanchez să se gândească la demisie. Cererea Parchetului din Madrid
Ancheta preliminară asupra soţiei premierului Pedro Sanchez, Begona Gómez, ar putea fi clasată la cererea Parchetului din Madrid, au relatat joi, 25 aprilie, postul de televiziune RTVE,...
#ministru de Finante, #Japonia, #ministru beat, #intalnirea G7, #demisie, #acuzatii , #stiri externe