Din spitalul in care a fost internat cu COVID-19, Donald Trump ii cere Congresului sa aprobe programul de stimulare a economiei afectate de pandemie

Duminica, 04 Octombrie 2020, ora 07:57
2794 citiri
Din spitalul in care a fost internat cu COVID-19, Donald Trump ii cere Congresului sa aprobe programul de stimulare a economiei afectate de pandemie

Presedintele american Donald Trump a presat sambata Congresul, pe Twitter, sa adopte noul program de stimulare a economiei afectata de epidemia de coronavirus, in conditiile in care administratia sa si democratii din Congres nu reusesc sa ajunga la un compromis, relateaza CNBC.

Intr-un tweet postat in timp ce presedintele se afla internat la Walter Reed Medical Center pentru a fi tratat de Covid-19, acesta a scris: "MAREATA NOASTRA SUA VREA&ARE NEVOIE DE STIMULENTE. COLABORATI SI FINALIZATI-L. Va multumesc!"

Tweetul il implica mai mult pe Trump in conflictul referitor la ajutorul pentru pandemie, decat s-a aflat pe parcursul saptamanilor de discutii dintre consilierii sai si liderii democrati.

Republicanii si democratii nu au reusit de luni de zile sa injecteze noi fonduri in economie si in sistemul de sanatate. In timp ce republicanii sunt ingrijorati de cheltuielile prea mari, democratii exercita presiuni pentru un pachet semnificativ de ajutoare.

Date neasteptat de slabe referitoare la locurile de munca aferente lunii septembrie, alaturi de zeci de mii de concedieri si plasari in somaj tehnic, anuntate in aceasta saptamana, au amplificat ingrijorarile ca efectul masurilor de stimulare anterioare se estompeaza.

Presiunile sustinute din partea presedintelui Trump i-ar putea face pe unii republicani, in special in Senatul controlat de republicani, sa se simta mai confortabil sa fie de acord cu un nou program de stimulare.

Vineri, presedintele Camerei, Nancy Pelosi, a declarat ca diagnosticul lui Trump "cam schimba dinamica" discutiilor sale cu secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, deoarece republicanii vor vedea ca "acesta este un virus vicios".

Pelosi a scris vineri ca spera ca partile vor putea incheia un acord in pofida "dezacordurilor semnificative din domenii cheie". Ea a adaugat: "continuam sa lucram la text pentru a progresa rapid pentru a facilita un acord".

Joi seara, democratii au aprobat un pachet de ajutor de 2.200 de miliarde de dolari, in timp ce Casa Alba a oferit un plan de 1.600 de miliarde de dolari.

Partile au ajuns la un punct de vedere comun in ceea ce priveste politicile, inclusiv platile directe catre americani, imprumuturile pentru intreprinderi mici si ajutorul acordat companiilor aeriene pentru a ajuta la acoperirea salarizarii si pentru a preveni zeci de mii de trimiteri in somaj tehnic.

Disputele includ indemnizatia pentru somaj (democratii au propus 600 de dolari pe saptamana in beneficii suplimentare, in timp ce Casa Alba a sprijinit 400 de dolari saptamanal) si ajutorul pentru state si municipalitati (democratii au oferit mai mult de 400 de miliarde de dolari, peste suma de 250 de miliarde de dolari propusa de casa Alba). De asemenea, partile nu au fost de acord cu privire la facilitatile fiscale pentru copii si venituri, fondurile de asistenta pentru ingrijirea copilului si banii pentru testarea si urmarirea Covid-19.

Citeste si:
Un copil în vârstă de 5 ani, din Vaslui, intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor. A crezut că este o sticlă de suc
Un copil în vârstă de 5 ani, din Vaslui, intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor. A crezut că este o sticlă de suc
Un copil în vârstă de 5 ani, din localitatea Unţeşti, a fost preluat în stare gravă de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, după ce s-a intoxicat cu o...
Accident grav cu răniţi pe DN 1B, în judeţul Prahova. Traficul rutier în zona a fost deviat
Accident grav cu răniţi pe DN 1B, în judeţul Prahova. Traficul rutier în zona a fost deviat
Cinci persoane au fost preluate de ambulanţe şi transportate la spital în urma unui accident produs sâmbătă, 25 septembrie, pe Drumul Naţional 1 B, între Ploieşti şi Buzău, unde două...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
Harapalb
rank 3
Nu pot sa explic de ce dar nu I-mi inspira incredere spitalele in