Inundații catastrofale provocate de uraganul Ian în Florida: Două milioane de oameni n-au curent, mașini plutesc pe străzi VIDEO

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 07:48
4709 citiri
Inundații catastrofale provocate de uraganul Ian în Florida: Două milioane de oameni n-au curent, mașini plutesc pe străzi VIDEO
Inundații în Florida FOTO / Twitter Mike Seidel

Puternicul uragan Ian a măturat Florida miercuri, vânturile puternice şi ploile torenţiale provocând deja inundaţii „catastrofale” şi pene de curent pe scară largă.

În apropiere de Keys, din cauza condiţiilor dezastruoase o barcă care transporta migranţi s-a răsturnat, iar Garda de Coastă căuta 20 de persoane, trei au fost salvate şi alte patru au reuşit să înoate până la ţărm.

Cu vânturi de până la 185 km/h, uraganul Ian a ajuns pe uscat de-a lungul Cayo Costa, în sud-vestul statului, la ora locală 15.05 (19.05 GMT), potrivit Centrului Naţional al Uraganului (NHC).

Uraganul a provocat inundaţii „catastrofale”, au precizat specialiştii de aici.

Clasat anterior în categoria 4, din 5 pe scara Saffir-Simpson, Ian se află acum în categoria 3 dar rămâne distructiv, potrivit aceleiaşi surse.

Aproape 2 milioane de case au rămas fără curent, miercuri seară, în Florida, în principal în jurul traseului uraganului, potrivit site-ului specializat PowerOutage.

Oraşul Punta Gorda a rămas astfel în întuneric. Noaptea au rămas iluminate doar câteva clădiri dotate cu generatoare.

În sud-vestul Floridei, imaginile de la postul MSNBC au arătat străzi complet inundate şi maşini plutind pe şuvoaie.

În oraşul Fort Myers, inundaţiile au fost atât de severe încât unele cartiere păreau lacuri. Viitura putea depăşi uneori trei metri, a anunţat miercuri seară guvernatorul statului, Ron DeSantis.

Fenomenul meteorologic ar trebui să se deplaseze în interiorul ţării în timpul zilei şi să ajungă peste Atlanticul de Vest până joi seara, potrivit NHC.

Uraganul Ian ar urma să slăbească ]n intensitate, dar ar putea provoca totuşi daune semnificative pe măsură ce ajunge în estul Floridei.

Uraganul Ian a lovit marţi Cuba, provocând moartea a două persoane şi cufundând insula în întuneric.

Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Misterul Triunghiului Bermudelor, explicat de oamenii de știință
Întinderea de apă dintre Florida, Puerto Rico și Bermuda este cunoscută sub numele de Triunghiul Bermudelor. Și-a primit numele în secolul XX, când a fost asociat cu dispariții misterioase...
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
#inundatii, #uragan Ian, #uragan, #SUA, #Florida, #Florida SUA , #SUA
Comentarii