Merkel, somata sa pregateasca inchiderea granitelor: Europa, ingenuncheata daca nu facem asta

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 15:29
5395 citiri
Merkel, somata sa pregateasca inchiderea granitelor: Europa, ingenuncheata daca nu facem asta
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Ministrul german al transporturilor, Alexander Dobrindt (CSU), i-a cerut cancelarului Angela Merkel sa pregateasca inchiderea granitelor tarii in fata afluxului de solicitanti de azil, politicianul bavarez insistand ca Berlinul trebuie sa actioneze singur daca nu poate obtine un acord asupra refugiatilor la nivelul Uniunii Europene.

In opinia lui Dobrindt, Germania nu mai poate arata lumii o "fata prietenoasa" - sintagma folosita de cancelar atunci cand valul de refugiati a inceput sa intre in Germania in vara trecuta-, iar, daca numarul celor care sosesc nu va scadea in curand, Berlinul ar trebui sa actioneze singur, transmite Reuters.

Partidul lui Merkel vrea ca Tunisia, Maroc si Algeria sa fie considerate tari de origine sigure

"Recomand de urgenta: trebuie sa ne pregatim, pentru ca nu putem evita inchiderea frontierelor", a declarat Alexander Dobrindt, membru al Uniunii Crestin-Sociale bavareze, aliatul Uniunii Crestin-Democrate (CDU) a cancelarului Merkel, pentru cotidianul Muenchner Merkur de marti.

"Ne-as recomanda noua, tuturor, sa pregatim un plan B", a adaugat ministrul transporturilor. El a respins argumentul cancelarului potrivit caruia inchiderea frontierelor ar pune in pericol proiectul european. "Afirmatia ca inchiderea granitei va duce la esecul Europei este adevarata in sens invers. A nu inchide granita, a merge inainte, va ingenunchea Europa", a insistat Dobrindt.

El i-a cerut Angelei Merkel sa trimita "un semnal clar lumii: in Germania nu poate veni oricine se afla in cautarea unei vieti mai bune". "Avem nevoie de o schimbare rapida a situatiei (...) Acum nu mai este suficient sa aratam lumii o fata prietenoasa", a subliniat ministrul.

Val de agresiuni sexuale in Germania: Acces interzis pentru imigranti la piscina

La randul sau, liderul CSU, Horst Seehofer, a declarat, intr-un interviu acordat in weekend publicatiei Der Spiegel, ca va trimite guvernului federal o solicitare scrisa in urmatoarele doua saptamani cu privire la restabilirea ordinii la granitele tarii. Landul pe care Seehofer il conduce, Bavaria, este principala poarta de intrare a refugiatilor in Germania.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Germania inchidere granite imigranti, #Germania imigranti Merkel , #Germania