Ancheta la hotelul din Poiana Brasov unde s-a intoxicat Ion Ion Tiriac

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 20:37
2720 citiri
Ancheta la hotelul din Poiana Brasov unde s-a intoxicat Ion Ion Tiriac

Autoritatile brasovene au declansat, marti, o ancheta la hotelul din Poiana Brasov unde Ion Ion Tiriac, fiul omului de afaceri Ion Tiriac, s-a intoxicat cu clor, la fata locului deplasandu-se echipe de la ISU, Inspectoratul de Munca, Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor si DSP.

"Am inceput o ancheta la hotel sa vedem care este situatia din punct de vedere al legalitatii functionarii hotelului si a instalatiei de clorinare din cauza careia s-a produs accidentul de luni.

Am solicitat conducerii hotelului o serie de documente (autorizatii de functionare, de clasificare, declarati de conformitate ale instalatiei de clorinare). Dupa ce vom primi aceste documente, ne vom putea pronunta.

Important este ca acest incident nu a avut urmari tragice, ca specialistii hotelului au remediat inca de luni defectiunea constatata la instalatia de clorinare si ca acum locatia nu mai prezinta nici un fel de pericol pentru turisti", a declarat Ionel Spataru, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov.

Pe de alta parte, inspectorii de munca din cadrul Serviciului Sanatate si Securitate in Munca vor trebui sa decida daca incidentul de luni poate fi incadrat ca accident de munca, fiind implicati si angajati ai hotelului.

"Fiind afectati si angajati ai hotelului, am declansat o ancheta pentru a vedea daca nu cumva incidentul de luni poate fi catalogat drept accident de munca. Speram ca sa definitivam ancheta pana la finalul acestei saptamani", a declarat Dorin Senchetru, inspector sef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Munca Brasov.

In paralel, si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) au declansat propria ancheta cu privire la acest incident, fiind solicitate documente lamuritoare pentru a stabili in ce masura a fost respectata legislatia in vigoare. "Am solicitat documente lamuritoare pentru a vedea daca sunt respectate normele in ceea ce priveste starea tehnica a echipamentelor pentru ca anumite deficiente sa nu pericliteze starea de sanatate a turistilor.

In urma controlului, am constatat ca, in parte, au fost respectate prevederile, in altele nu, mai ales in ceea ce priveste partea organizatorica. Cert este ca s-a remediat problema cu teava fisurata si acum nu mai exista pericol", a declarat colonelul Lucian Bogdan, inspector sef adjunct al ISU Brasov.

Reamintim ca luni dimineata Ion Ion Tiriac si alte patru persoane, angajati ai hotelului, au ajuns la sectia de Urgente a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov, prezentand semnele intoxicarii cu clor, fiindu-le afectate caile respiratorii.

Din fericire nimeni nu a ajuns in stare grava la spital, cele cinci persoane fiind lasate sa plece acasa dupa ce au primit ingrijirile medicale necesare. In momentul in care s-a produs incidentul Ion Ion Tiriac se afla in sala de fitnes a hotelului. Intoxicatia s-a produs din cauza unei scurgeri de clor de la instalatia de clorinare a piscinei hotelului.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Ion Ion Tiriac clor, #Tiriac intoxicatie clor, #ancheta hotel Brasov Tiriac , #Ion Ion Tiriac