Ultimul bilanț al victimelor din Israel: 1.200 de morți și 50 de ostatici sau dispăruți. Numărul deceselor din Gaza

Miercuri, 11 Octombrie 2023, ora 07:23
4108 citiri
Ultimul bilanț al victimelor din Israel: 1.200 de morți și 50 de ostatici sau dispăruți. Numărul deceselor din Gaza
Tabăra de refugiați din orașul palestinian Jabalia, atacată cu rachete FOTO Nexta/X

Bilanţul victimelor din Israel a crescut la 1.200 de morţi şi există 50 de ostatici confirmaţi sau persoane dispărute, transmite BBC. Din partea palestinienilor, ultimul bilanţ arată că 900 de oameni au murit în Gaza. Între timp, primele echipamente militare americane au sosit în Israel.

Bilanţul victimelor din Israel a crescut la 1.200 de morţi, a anunţat postul public de televiziune Kan.

Victimele au fost în principal civili, a adăugat sursa citată.

Forţele de Apărare ale Israelului au transmis că există 50 de ostatici confirmaţi sau persoane dispărute.

Cea mai recentă actualizare din partea palestinienilor a fost că peste 900 de persoane au fost ucise în Gaza.

Echipamente militare americane sosesc în Israel

Primul avion cu echipamente militare americane a sosit recent la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului, potrivit autorităţilor locale.

"Cooperarea dintre armatele noastre este o parte esenţială pentru asigurarea securităţii regionale şi a stabilităţii pe timp de război", au transmis Forţele de Apărare ale Israelului, într-o declaraţie distribuită pe reţelele de socializare.

Grupul de atac USS Gerald R Ford a sosit, de asemenea, în estul Mediteranei.

În SUA, preşedintele Joe Biden a descris atacul Hamas asupra Israelului ca fiind un "act de răutate absolută".

A fost mai rău decât 11 septembrie

Consilierul principal al lui Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul trebuie să "răspundă cu forţă" la Hamas.

Vorbind de la Ierusalim, Mark Regev, care a fost şi ambasadorul Israelului în Marea Britanie, a declarat că ţara este şocată şi că îşi doreşte o realitate mai stabilă în regiune.

"Hamas a început acest război. Noi îl vom termina şi îl vom termina în termenii noştri", a declarat el pentru Mark Urban, editorul diplomatic al BBC Newsnight.

"Aş întreba alţi oameni, cetăţeni ai Marii Britanii, ai oricărei alte ţări, ce aţi face dacă 1.000 dintre oamenii voştri ar fi ucişi într-o singură zi?", a spus el.

"Premierul a comparat acest lucru cu atacurile din 11 septembrie din SUA. Dar dacă vă uitaţi la mărimea populaţiei israeliene şi o comparaţi cu cea a americanilor... a fost mai rău decât 11 septembrie", a adăugat el.

"Dacă Israelul nu răspunde cu forţă, mă tem că lecţia va fi învăţată în toată această regiune - poţi lovi Israelul cu impunitate - nu este acceptabil", a mai afirmat oficialul.

Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
#Israel, #Fasia Gaza, #razboi, #rachete , #Israel Fasia Gaza