Israelul va inunda tunelurile Hamas cu gaz neuroparalizant, sub supravegherea marinei americane. Datele furnizate de Middle East Eye

Joi, 26 Octombrie 2023, ora 23:59
5081 citiri
Israelul va inunda tunelurile Hamas cu gaz neuroparalizant, sub supravegherea marinei americane. Datele furnizate de Middle East Eye
Tuneluri hamas în Gaza FOTO / saudigazette.com.sa

Grupurile de rezistență palestiniene în Gaza se așteptă ca Israelul să introducă în tunelurile Hamas gaze de lupte neuroparalizante, sub supravegherea comandourilor americane Delta Force, ca parte a unui atac surpriză asupra Fâșiei Gaza, a declarată pentru site-ul Middle East Eye, o sursă arabă de nivel înalt apropiată de aceste grupuri.

Israelul și SUA mizează pe elementul surpriză pentru a pătrunde în tunelurile Hamas, pentru a salva aproximativ 220 de ostatici și pentru a ucide mii de soldați aparținând brigăzilor al-Qassam ale Hamas, a spus sursa, menționând că informația s-a aflat dintr-o scurgere din SUA. Middle East Eye nu a putut verifica informațiile din surse independente.

Sursele publicației spun că invazia terestră întârziată face parte din campania de dezinformare concepută pentru a obține un element surpriză în atacul pe mai multe direcții.

„Planul se bazează pe elementul surpriză pentru a câștiga decisiv bătălia, folosind gaze interzise la nivel internațional, în special gaze neroparalizante și arme chimice. În tuneluri ar urma să fi pompate cantități mari de gaze neroparalizante", a spus sursa.

Sursa a adăugat că US Delta Force va supraveghea introducerea de „cantități mari de gaz neuroparalizant în tunelurile Hamas, capabile să paralizeze mișcarea corpului unui om pentru o perioadă de timp între șase și 12 ore.

„Inhalate sau absorbite prin piele, cele mai multe gaze neurotoxice pot ucide în 10 minute, paralizând centrul respirator al sistemului nervos central și mușchii din jurul plămânilor.

Simptomele expunerii la agent includ greață și dureri de cap violente, vedere încețoșată, salivare, convulsii musculare, stop respirator și leșin.

„În această perioadă, trupele speciale israeliene ar pătrunde, ar salva ostaticii și ar ucide soldații al-Qassam”, a adăugat sursa.

MEE a contactat Casa Albă și Departamentul de Apărare al SUA pentru comentarii, dar nu a primit un răspuns până la data publicării articolului.

Israelul se coordonează cu SUA înainte de invazia sa așteptată în Gaza. Secretarul american al Apărării Lloyd Austin are discuții telefonice aproape zilnice cu omologul său israelian, Yoav Gallant. Înalți oficiali militari americani cu cunoștințe despre războiul urban au fost de asemenea trimiși în Israel.

Campanie de inducere în eroare

Sursa a spus că întârzierea invaziei terestre a Israelului este o dezinformare menită să câștige elementul surpriză într-un atac multidimensional care va include, printre altele, comandouri israeliene care debarcă în nordul Fâșiei Gaza și de-a lungul coastei.

Detaliile operaționale ale atacului au fost deja convenite, potrivit sursei.

Miercuri, 25 octombrie, Wall Street Journal a scris că Israelul a fost de acord să amâne invazia terestră așteptată pentru a acorda SUA mai mult timp pentru a plasa sisteme de apărare aeriană în regiune.

Armata israeliană a anunţat, joi dimineaţă, la postul său public de radio, că a efectuat în cursul nopţii o incursiune „relativ amplă” în Fâşia Gaza pentru a ataca poziţii ale Hamas.

Această operaţiune, din timpul căreia armata a postat imagini pe platforma X, a fost efectuată „în vederea pregătirii următoarelor etape ale bătăliei”, relatează AFP.

Ea a implicat soldaţi la sol, precum şi tancuri, care au lovit „mai multe celule teroriste, infrastructuri şi puncte de lansare a rachetelor”.

Trupele s-au întors acum în Israel, asigură Tsahal (armata israeliană).

Într-un discurs televizat, miercuri seară, premierul israelian Benjamin Netanyahu i-a ameninţat pe membrii Hamas din Fâşia Gaza şi din afara acesteia.

„Toţi membrii Hamas sunt condamnaţi - deasupra pământului, sub pământ, în Gaza şi în afara Gazei”, a spus premierul Netanyahu. Israelul se află în mijlocul unei „lupte pentru existenţa sa”, a adăugat el, potrivit DPA.

Mii de terorişti au fost deja ucişi de la masacrul islamist Hamas din 7 octombrie şi acesta este „abia începutul”, a spus el.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu îşi propune să „conducă Israelul către o victorie decisivă”. Israelul „se pregăteşte pentru un atac la sol. Nu voi spune când, cum şi câţi”, a spus Netanyahu despre ofensiva mult aşteptată asupra Fâşiei Gaza după atacurile Hamas din 7 octombrie.

Israelul continuă să atace ținte în Gaza

Purtătorul de cuvânt al armatei, Daniel Hagari, a declarat miercuri seara că forţele aeriene israeliene continuă să atace ţinte din Fâşia Gaza în pregătirea unei ofensive terestre, atacuri care au inclus miercuri lovirea „infrastructurii subterane a terorii”, a spus el.„Fiecare lovitură ne îmbunătăţeşte situaţia pentru etapele următoare”, a spus Hagari.

Mai devreme în cursul zilei de miercuri, agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni a declarat că operaţiunile sale de acordare de ajutor în Fâşia Gaza asediată mai aveau doar puţine ore până să se „oprească” dacă Israelul nu ridică blocada privind aprovizionarea cu combustibil.

Acest avertisment vine în contextul în care un alt convoi de camioane care transporta provizii extrem de necesare precum medicamente, lapte praf şi apă a intrat în Fâşia Gaza prin punctul de trecerea Rafah din Egipt. De sâmbătă, un total de 62 de camioane au ajuns pe teritoriul palestinian, o picătură într-un ocean, după cum apreciază organizaţiile care acordă asistenţă. Doar opt au camioane au traversat frontiera până miercuri după-amiază, în pofida speranţei că vor intra 20.

Israelul refuză să permită pătrunderea combustibilului, susţinând că Hamas îl va redirecţiona pentru a-l folosi în operaţiunile sale. Israelul afirmă, de asemenea, că militanţii stochează combustibil în rezervoare mari în aşteptarea unei invazie terestre.

Spitalele, agenţiile care acordă asistenţă şi Naţiunile Unite afirmă că sistemul medical din Fâşia Gaza este în pragul colapsului total.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că spitale din Fâşia Gaza au fost deja nevoite să închidă din cauza lipsei de combustibil, punând în pericol viaţa a 2.000 de pacienţi cu cancer, 1.000 de pacienţi care fac dializă şi 130 de copii născuţi prematur, împreună cu pacienţii operaţi şi cei aflaţi la terapie intensivă.

Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Hamasul „studiază” o contrapropunere israeliană de armistiţiu în războiul din Fâşia Gaza
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas anunţă sâmbătă, 27 aprilie, că ”studiază” o contrapropunere israeliană în vederea unui armistiţiu în Războiul din Fâşia Gaza şi unei...
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Condiția Hamas pentru a lăsa armele jos. Manevră de PR sau gruparea militară islamistă s-a mai domolit. „Încearcă să arate că ei sunt băieții buni”
Oficiali Hamas afirmă că gruparea este dispusă să se dezarmeze dacă va fi creat un stat palestinian Unii oficiali Hamas dau de înâeles că gruparea militantă ar putea renunța la lupta...
#Israel, #razboi, #Hamas, #Fasia Gaza, #tuneluri, #invazie, #terestra , #Razboi Gaza