Declarația de dragoste post-mortem a Iuliei, văduva lui Aleksei Navalnîi. „Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei”

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 21:07
4357 citiri
Declarația de dragoste post-mortem a Iuliei, văduva lui Aleksei Navalnîi. „Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei”
Postarea Iuliei Navalnaia pe Instagram este prima pe reţelele sociale de la moartea soţului ei FOTO Instagram

Văduva lui Aleksei Navalnîi, care se afla la Conferinţa de securitate de la Munchen în momentul în care a venit, vineri, vestea morţii în închisoare a soţului ei, i-a făcut duminică, 18 februarie, o declaraţie de iubire post-mortem publicând pe reţelele sociale o fotografie cu ei împreună însoţită de mesajul "Te iubesc".

Postarea Iuliei Navalnaia pe Instagram este prima pe reţelele sociale de la moartea soţului ei şi în fotografia publicată sunt ei doi împreună cu capetele atingându-se în timp ce urmăreau un spectacol.

Iulia Navalnaia a ales astfel să aducă o notă personală pierderii suferite, după ce deja se exprimase oficial, de pe o scenă publică, la doar câteva ore după ce moartea soţului ei a fost anunţată de serviciul penitenciar rus.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, a căzut inconştient şi a murit vineri după o plimbare în colonia penală "Lupul polar" din Arctica, unde îşi ispăşea o pedeapsă cu 30 de ani de închiosare. Există încă puţine detalii despre motivul morţii sale.

Vineri după-amiază, Navalnaia a apărut în faţa unei audienţe formate din lideri, diplomaţi şi alţi oficiali la Conferinţa de Securitate de la Munchen, spunând că a cântărit dacă să iasă pe scenă sau dacă să plece imediat pentru a fi alături de cei doi copii ai lor, Daria şi Zahar, dar s-a gândit că soţul ei ar fi dorit să vorbească.

Navalnaia, în vârstă de 47 de ani, a declarat că dacă vestea morţii lui Aleksei Navalnîi se va adeveri, vrea ca "Putin, întregul său anturaj, prietenii lui Putin, guvernul său să ştie că vor purta responsabilitatea" pentru ceea ce au făcut ţării, familiei sale şi soţului său.

Liderii occidentali, în frunte cu preşedintele american Joe Biden, au adus un omagiu curajului lui Navalnîi şi l-au acuzat pe Putin că este responsabil pentru această moarte. Marea Britanie a declarat că vor exista consecinţe pentru Rusia.

Kremlinul a spus că reacţia Occidentului este inacceptabilă şi "absolut furibundă".

Putin nu a comentat încă moartea lui Navalnîi.

Autorităţile ruse îl consideră pe Navalnîi şi pe susţinătorii săi drept extremişti care au legături cu agenţia de informaţii CIA, despre care spun că încearcă să destabilizeze Rusia.

În ceea ce o priveşte, Iulia Navalnaia va reveni luni într-un for public internaţional - şeful politicii externe a Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că va participa la Consiliul pentru Afaceri Externe al UE.

În timp ce se afla la Munchen, Navalnaia s-a întâlnit cu lidera opoziţiei din Belarus, Sviatlana Ţihauskaia, care a devenit şefa opoziţiei după ce soţul ei, Siarhei, a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat în 2021 de organizarea unor tulburări sociale în masă.

Navalnaia şi-a susţinut întotdeauna soţul în lupta sa cu autorităţile ruse, participând la numeroasele sale înfăţişări în instanţă, stând alături de el la mitinguri şi aşteptând eliberarea lui după numeroasele pedepse cu închisoarea primite.

Ea s-a născut la Moscova şi a urmat cursurile prestigioasei Universităţi ruseşti de economie Plehanov. L-a întâlnit pe Navalnîi în 1998, în timp ce se afla în vacanţă în Turcia şi s-a îndrăgostit. "Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei: M-am căsătorit cu un tânăr pe nume Aleksei", a declarat Iulia la un moment dat.

Când acesta a fost reţinut în 2011, în timpul unui protest al opoziţiei faţă de o presupusă falsificare a voturilor, Iulia a declarat pentru Reuters că vrea pur şi simplu să-şi recupereze soţul. Înconjurat de reporteri, Navalnîi a cerut de mai multe ori să i se permită să-şi îmbrăţişeze soţia, pe care în cele din urmă a strâns-o în braţe şi a sărutat-o. "Mă simt mult mai bine acum", a mărturisit ea.

În ultima vreme, Iulia Navalnaia a trăit în afara Rusiei.

Ultima postare a lui Navalnîi pe Telegram înainte de a muri a fost un mesaj de Ziua Îndrăgostiţilor pentru soţia sa. "Iubito, tu şi cu mine avem totul ca într-un cântec: oraşe între noi, lumini de decolare de pe aerodromuri, viscole albastre şi mii de kilometri. Dar simt că eşti acolo în fiecare secundă şi te iubesc din ce în ce mai mult".

Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Minele din Donbas au fost falimentate de ruși. Angajații sunt trimiși cu forța pe front să lupte împotriva Ucrainei
Ocupanţii ruşi au constatat că aproape 100 din cele 114 mine existente în estul Ucrainei sunt neprofitabile şi au mobilizat forţat bărbații angajați, declară șeful administrației...
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Ministrul rus al Apărării susține că nu e în interesul țării să atace state NATO. Rusia şi China continuă cooperarea militară
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri...
#iulia navalnaia, #Aleksei Navalnii, #Rusia , #navalnii mort