„Nu ai fost tu”. Joe Biden a spus că lovitura asupra spitalului din Fâșia Gaza nu a fost efectuată de Israel

Miercuri, 18 Octombrie 2023, ora 14:53
6301 citiri
„Nu ai fost tu”. Joe Biden a spus că lovitura asupra spitalului din Fâșia Gaza nu a fost efectuată de Israel
Joe Biden ia apărarea lui Netanyahu FOTO Twitter

În timpul unei întâlniri bilaterale cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, din 18 octombrie, președintele american Joe Biden a declarat că atacul asupra spitalului Al-Ahli din Fâșia Gaza nu a fost efectuat de partea israeliană, relatează CNN.

Liderul Casei Albe și-a exprimat profundă indignare față de atacul de ieri asupra unui obiectiv civil din Fâșia Gaza. Potrivit liderului american, după ce a văzut mai multe imagini, „o altă echipă” a lovit spitalul.

„Adevărul este că am fost profund întristat și revoltat de bombardarea de ieri asupra unui spital din Gaza și, din ceea ce am văzut, se pare că o altă echipă a făcut-o, nu tu”, i-a spus el lui Netanyahu.

Biden a adăugat că mulți oameni nu sunt siguri că spitalul nu a fost atacat de forțele israeliene, așa că liderii americani și israelieni mai au „o mulțime de probleme de rezolvat”.

Trebuie remarcat faptul că liderii mondiali au reacționat la eveniment în moduri diferite. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a fost unul dintre primii lideri care a condamnat atacul asupra spitalului, numindu-l o „crimă fără precedent”. El a scris pe rețelele de socializare că atacul asupra Al-Ahla, în care sunt femei, copii și civili nevinovați, este cel mai recent exemplu de atacuri israeliene lipsite de cele mai elementare valori umane.

Partea israeliană a fost acuzată și în Arabia Saudită – Ministerul de Externe al țării a numit atacul „o crimă teribilă comisă de forțele de ocupație israeliene”.

Guvernele din Iordania, Iran, Siria, Pakistan și o serie de alte țări au condamnat, de asemenea, Israelul.

Declarații mai rezervate s-au auzit în Europa. Șeful Consiliului European, Charles Michel, a spus că evenimentul din Gaza demonstrează „situația dramatică în care se află oamenii care sunt acolo”.

Statele Unite au cerut să fie respectate regulile războiului, iar Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a condamnat atacul, fără a da vina pe niciuna dintre părți.

La rândul lor, Forțele de Apărare ale Israelului neagă implicarea în atacul asupra spitalului din Gaza. Într-o declarație, IDF a spus că, potrivit unei analize a sistemelor sale operaționale, un atac ostil cu rachetă a fost efectuat asupra Israelului și că „Jihadul Islamic” a fost responsabil pentru atacul eșuat cu rachetă.

Amintim că pe 17 octombrie a fost lovit spitalul Al-Ahli din Gaza, în urma atacului au murit cel puțin 500 de oameni, cifră care a crescut ulterior la 800 de morți.

Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Iranul are nevoie de „o săptămână“ pentru a construi o armă nucleară, susține un oficial
Un deputat iranian a avertizat că Teheranul ar putea fabrica o armă nucleară în câteva zile, sporind astfel îngrijorările legate de consecințele escaladării tensiunilor din Orientul...
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mesajele transmise de Hamas prin doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul din octombrie. „Noi suntem în pericol aici. Există bombe, îngrozitor”
Mişcarea islamistă palestiniană Hamas a difuzat sâmbătă, 28 aprilie, o înregistrare video în care apar doi ostatici israelieni pe care i-a răpit în atacul său de la 7 octombrie în sudul...
#Joe Biden presedinte SUA, #declaratie, #atac, #spital, #Fasia Gaza, #negare, #Israel , #Israel Fasia Gaza