Obama ironizeaza definitia data de McCain "omului bogat"

Marti, 19 August 2008, ora 09:15
1786 citiri
Obama ironizeaza definitia data de McCain "omului bogat"

Candidatul democrat la Casa Alba Barack Obama a ironizat modul in care adversarul sau republican, John McCain, a definit o persoana bogata - "cineva care castiga cel putin cinci milioane de dolari" si a spus cat de departe de realitate este senatorul de Arizona.

Sambata, la un forum religios, "John McCain a fost intrebat care este definitia unei persoane bogate, din punctul sau de vedere", a amintit Obama la un miting electoral organizat la Albuquerque, in sud-vestul tarii. "El a raspuns, poate glumind, cinci milioane de dolari", a adaugat candidatul democrat, informeaza AFP.

"Presupun ca, in aceste condtii, daca obtineti trei milioane de dolari pe an faceti parte din clasa de mijloc", a ironizat Obama. "Acest lucru explica de ce planul fiscal (al lui McCain -n.red.) prevede acordarea de returnari de impozite in valoare de sute de mii de dolari persoanelor care castiga cel putin 2,5 milioane de dolari pe an. Aceste persoane fac parte din clasa de mijloc", a adaugat Obama.

Senatorul de Illinois a afirmat ca definitia lui McCain reflecta politica sa fiscala. Potrivit senatorului democrat de Illinois, planul lui McCain presupune acordarea de deduceri fiscale in valoare de 500.000 de dolari celor care castiga peste 2,5 milioane de dolari.

Dupa ce a dat definitia unei persoane bogate, din punctul sau de vedere, McCain a adaugat: "Sunt sigur ca aceste declaratii vor fi deformate, dar ceea ce este important este ca vrem sa mentinem impozitele scazute si sa sporim veniturile".

La aceeasi intrebare, Obama a raspuns ca, din punctul sau de vedere, o persoana care castiga peste 250.000 de dolari pe an este bogata, precizand ca numai intre 3% si 4% din populatia SUA au astfel de venituri.

Potrivit statisticilor oficiale, venitul mediu pe familie in Statele Unite ale Americii a fost de aproximativ 48.000 de dolari pe an in 2006.

Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
Avantajul Rusiei în războiul din Ucraina se micșorează. „Kievul încă poate câștiga războiul“
După ce Congresul american a aprobat săptămâna aceasta un mult așteptat ajutor militar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, Rusia a jubilat că armamentul occidental avansat nu va putea...
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
O pensionară de 74 de ani a jefuit o bancă pentru că nu-și putea plăti datoriile. Femeia era victima unei fraude
Ann Myers, în vârstă de 74 de ani, din Ohio (SUA), carenu avusese probleme cu legea, a jefuit o bancă din orașul Fairfield. Polițiștii au reținut femeia în propria casă. La...
#Obama, #Barack Obama, #John McCain, #SUA, #Casa Alba , #Barack Obama