Republicanii vor sa le strice democratilor sarbatoarea din Denver

Duminica, 24 August 2008, ora 10:54
1400 citiri
Republicanii vor sa le strice democratilor sarbatoarea din Denver

20 de republicani, printre care Rudy Giuliani si Mitt Romney, vor merge saptamana viitoare la Denver, pentru "a strica sarbatoarea" democratilor, care se reunesc aici ca sa-l desemneze oficial pe Barack Obama candidat pentru Casa Alba.

Cei doi fosti candidati la investitura republicana in cursa prezidentiala vor ridica un cort in apropierea locului unde se va desfasura Conventia Democrata, in speranta ca vor atrage atentia celor circa 15.000 de jurnalisti asteptati la eveniment, informeaza, vineri, Reuters.

"In mijlocul agitatiei Conventiei si a tuturor fanilor lui Obama adunati aici, noi vom trece dincolo de celebritate si stralucire si vom vorbi despre ceea ce este el in realitate", a spus Matt McDonald, membru al campaniei lui McCain care coordoneaza operatiunea.

Romney, fost guvernator de Massachusetts, si Giuliani, fost primar al metropolei americane New York, au devenit sustinatori ai lui McCain, dupa ce au fost invinsi de acesta in cursa pentru investitura partidului.

Republicanii vor avea propria Conventie la o saptamana dupa cea democrata, in Minnesota. Si democratii planuiesc sa se duca acolo, asa cum republicanii merg la Denver.

"Vom avea o operatiune la scara mare la Minneapolis, pentru a fi siguri ca alegatorii (...) stiu ca John McCain promite continuarea aceleiasi politici depasite", a declarat un purtator de cuvant al democratilor. "Sa spunem doar ca nu va trebui sa ne cautati prea mult ca sa ne gasiti, la Minneapolis", a adaugat el.

McCain ar putea sa isi anunte candidatul la vicepresedintie in timpul Conventiei democrate, tocmai pentru a distrage atentia de la evenimentul care il are protagonist pe Barack Obama.

Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete Taurus cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, deși Berlinul a exclus asta...
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
General american: SUA au nevoie de o abordare strategică reînnoită, care să corespundă noii ere geopolitice
Generalul american Wesley Clark, fost comandant suprem al forțelor NATO în Europa, a publicat o „notă pentru președintele SUA”, în care subliniază cele mai presante probleme mondiale,...
#Barack Obama, #John McCain, #SUA, #Casa Alba , #Barack Obama