Emmanuel Macron susține legea imigrației, spunând că ”nu tradează valorile francezilor”: ”Compatrioții noștri o așteptau”

Miercuri, 20 Decembrie 2023, ora 23:20
1650 citiri
Emmanuel Macron susține legea imigrației, spunând că ”nu tradează valorile francezilor”: ”Compatrioții noștri o așteptau”
Emmanuel Macron, președintele Franței FOTO / Facebook

Președintele francez Emmanuel Macron a afirmat miercuri, 20 decembrie, că își asumă adoptarea unei legi stricte privind imigrația, care a generat o criză în cadrul majorității prezidențiale. Acesta a respins acuzațiile conform cărora legea ar fi inspirată de extrema dreaptă și a subliniat că francezii "au așteptat" această lege, conform AFP.

Miercuri, președintele francez Emmanuel Macron a afirmat că își asumă adoptarea unei legi stricte privind imigrația, care a generat o criză în cadrul majorității prezidențiale. Acesta a respins acuzațiile conform cărora legea ar fi inspirată de extrema dreaptă și a subliniat că francezii "au așteptat" această lege, conform informațiilor furnizate de AFP.

Legea, a 30-a în patru decenii în Franţa, este "un scut care ne lipsea", a declarat preşedintele Macron, invitat la canalul de televiziune France 5, la o zi de la adoptarea textului susţinut de dreapta şi extrema dreaptă şi care a fracturat majoritatea prezidenţială, provocând în special demisia ministrului Sănătăţii, Aurélien Rousseau.

"Îi respect" decizia, a spus şeful statului, înainte de a insista asupra "responsabilităţii" de a guverna.

"Aceste responsabilităţi ne obligă. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru ceea ce s-a făcut ieri, trebuie, de asemenea, să calmăm spiritele"', a subliniat preşedintele Macron.

"Compatrioţii noştri aşteptau această lege", a afirmat preşedintele francez, apreciind că aceasta îşi propune "foarte clar" să descurajeze sosirea imigranţilor ilegali. Există o "problemă a imigraţiei" în Franţa, dar "nu suntem depăşiţi de imigraţie", a spus el.

Macron şi-a exprimat susţinerea pentru un text "util" care permite "o mai bună integrare prin muncă" şi va permite "regularizarea situaţiei a 7.000 până la 10.000 de persoane".

Preşedintele francez a admis însă că nu este de acord cu anumite prevederi ale legii, care vor fi înaintate Consiliului Constituţional, invocând în special precauţia care va fi solicitată de acum faţă de studenţii străini. El a respins ferm ideea că prevederile legii au orientare de extremă dreapta.

În Franţa trăiesc 5,1 milioane de străini în situaţie legală, reprezentând 7,6% din populaţie. Ţara găzduieşte, de asemenea, peste jumătate de milion de refugiaţi. Autorităţile estimează că vor fi între 600.000 şi 700.000 de imigranţi ilegali, notează AFP.

Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
Când ar putea deveni operațională Forța de reacție rapidă a UE: ”Există multe crize asupra cărora NATO nu are competenţe”
O ”forţă de reacţie rapidă” a Uniunii Europene, evocată joi de preşedintele francez Emmanuel Macron şi destinată unor operaţiuni de tipul evacuării de cetăţeni din ţări în...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#legea imigratiei, #Franta, #Macron presedinte Franta, #valori , #stiri externe